Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Autokros

II. Autokros grande Slovakia 2009

Thursday, 19. 02. 2009 - 00:00, Štefan Gombala   

II. Autokros grande Slovakia 2009Pravidelne v polovici každého mesiaca sa stretávame v Oslanoch pri Partizánskom na autokrosovom podujatí. Nebolo tomu inak ani tento mesiac. Druhý pretek Autokros grande Slovakia 2009 sa začal v sobotu 14. februára tréningom. Tu si mohli pretekári vyskúšať trať a pripraviť sa na nasledujúci deň.

Štefan Gombala;img_5531.jpg

 Dozvedel som sa od ľudí čo boli na tréningu, že jeden súťažiaci to trošku prehnal a v ľavotočivej zákrute obrátil auto na strechu hneď v prvý deň. V nedeľu 15.februára od 9:00 sa začali merané tréningy. Bol dosť mrazivý deň a fúkal studený vietor, ale aj napriek tomu sa prišlo pozrieť na napínavé súboje opäť množstvo divákov. Všetko bežalo ako má, každý vedel presne čo má robiť. Autá boli vybavené čipmi, a preto neboli žiadne neplánované zdržania. Teda okrem tej situácie keď Tomáš Marko na Seate Ibiza po hodinách vyletel z trate a trafil fotobunku, ale to sa už udialo v rozjazdoch.



 Ak môžem porovnať tieto rozjazdy s tými z minulého mesiaca, mal som dojem, že tieto boli tvrdšie. Postrehol som tam dosť veľa osobných súbojov. No autokros je kontaktný šport a súťažiaci bojujú nielen o miesto na stupni víťazov, ale aj o body v celom seriáli Autokros grande Slovakia 2009. Vo finále sme mohli sledovať tiež množstvo kontaktov a výletov mimo trať. No o najhoršie vyzerajúcu haváriu sa postaral Miroslav Klč, ktorý svoj Ford Escort poslal cez strechu a asistoval mu pri tom Boris Poprovský, jazdiaci na VW Golf.

Štefan Gombala;img_6247.jpg

Našťastie sa vodičovi nič vážne nestalo. Dúfam že svoj autokrosový špeciál stihne opraviť do nasledujúcich pretekov, ktoré sa uskutočnia 15. marca 2009 aby mohol zabojovať o ďalšie cenné body. Kompletné výsledky si môžete pozrieť na webstránke organizátora týchto pretekov - www.wrcecko.sk.


Fotogaléria z podujatia





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri