Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár: Z ostrolúckej romantiky na Bogotu

Monday, 28. 08. 2017 - 20:28, Martin Trenkler   

Igor Drotár: Z ostrolúckej romantiky na Bogotu

Preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) by sa bez legendárneho Prešovčana Igora Drotára určite nezaobišli. Vyše 600-koňový stroj Škoda Fabia DTRi vyčaril vďaka Igorovi úsmevy na tvárach fanúšikov aj na nedávnych pretekoch pri Ostrej Lúke.

Tibor Szabosi;c30i0454-10.jpg

Igor ako obhajca minuloročného titulu nedokáže veľmi konkurovať časom formuly v rukách celkového lídra šampionátu Jozefa Béreša ml. No boje o desatiny sekúnd v triedach E1 a E1+2000 nenechali na seba čakať ani v rodisku Adely Ostrolúckej.

Tibor Szabosi;c30i9924-7.jpg

Prešovský matador dokázal zajazdiť najlepšie časy v triede vo všetkých štyroch voľných tréningoch. Napokon v meraných jazdách rozhodovali zlomky sekúnd a Igor sa musel uspokojiť s dvomi druhými miestami, i keď jednu ostrú jazdu vyhral.

Tibor Szabosi;c30i8589-7.jpg

Igor Drotár: "Krátky, no technicky náročný kopec pod Ostrou Lúkou je zakaždým veľkým jazdeckým zážitkom. Ani teraz nás nesklamal dobrým počasím a množstvom skvelých fanúšikov. Výsledky sú chválitebné, čo ma napokon môže len a len tešiť. Menšie technické problémy nás možno pripravili o nejaké to víťazstvo, no s výsledkom som i tak nadmieru spokojný. Sezóna sa končí napokon až v Ožďanoch, kam sa už teraz veľmi teším. Rovnako aj do Trebišova, kde nás už túto sobotu čaká predposledná súťaž MSR v rely."

Tibor Szabosi;c30i9217-6.jpg

Deutschmann Rallye Trebišov bude vôbec prvou v tomto meste. Trate si však usporiadateľ "požičal" z Košíc; tie sú teda na západ od metropoly Zemplína a nesú názvy "Milič" a "Bogota". Posádky ich absolvujú trikrát, čo predstavuje dovedna šesť rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou 91,5 km. Igorovi bude vo vozidle Škoda Fabia R5 sekundovať Tomáš Plachý. Súťaž štartuje s RS Milič 1 túto sobotu o 8:43 a ukončí ju cieľová rampa v Trebišove o 16:30.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;asf-4620-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri