Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár z Lubeníka do Limanowej a späť

Monday, 17. 07. 2017 - 21:07, Martin Trenkler   

Igor Drotár z Lubeníka do Limanowej a späť

Prešovský automobilový pretekár Igor Drotár sa pomaly zžíva so svojou "novou érou" na Majstrovstvách Slovenska v rely. Súťaž s centrom v Lubeníku bola motivujúca pre posádku tvorenú so spolujazdcom Tomášom Plachým. Hneď po nej čakala pretekárskeho veterána poľská Limanowa s pretekmi do vrchu.

Tibor Szabosi;c30i8526-6.jpg

Rally Lubeník má povesť súťaže, ktorá delí pretekárov na chlapov a chlapcov (prípadne na dievčatá a ženy). K náročným trom tratiam (celkovo 9 rýchlostných skúšok) sa pridalo tiež nevyspytateľné počasie. Igor s Tomášom si na Škode Fabii R5 odniesli z Gemera 6. miesto celkovo a 5. v triede 2.

Tibor Szabosi;c30i9103-2.jpg

Hneď potom v sobotu večer sa už Igor presúval do Poľska. Tam ho organizátor pozval na Majstrovstvá Európy v pretekoch automobilov do vrchu. Miestom konania bola Limanowa, ktorú tradične zaplavili davy verných fanúšikov.

Tibor Szabosi;c30i8833-3.jpg

Igor Drotár: "Svoju zručnosť a odvahu musíš zakaždým premeniť na dobrý výsledok, bez ohľadu na počasie a terén. Lubenícke trate boli náročné, rozdielneho typu a charakteru. Po nie veľmi vydarenom predošlom hustopečskom dobrodružstve som sa pripravil tak, aby som na tú zlú skúsenosť rýchlo zabudol. Zajazdil som tak peknú súťaž v Lubeníku, v rámci stále čerstvých skúseností s vozidlom R5. Patril mi dokonca i 4. najrýchlejší čas a rozdiel medzi mnou a tými vpredu, v prepočte na kilometer, nebol až taký dramatický, ako predtým. Urobil som pokrok a veľmi sa mi to páčilo. Atmosféra v aute sa obrátila skutočne k lepšiemu. Klobúk dole aj pred usporiadateľom, ktorý z toho spravil takú "malú - veľkú" súťaž. Auto fungovalo úžasne, za čo patrí vďaka mechanikom. Večer som už prepol na kopcový režim, keď som sa o polnoci presunul do Limanowej. Tam sa zišlo vyše 100 štartujúcich z celej Európy. V nedeľu ráno som absolvoval jediný možný tréning pred pretekmi, pričom nám trochu haprovalo radenie. Čiastočne to dali dokopy a zajazdil som dobré časy, čo mi vynieslo tesne 2. miesto za miestnym borcom Waldekom Kluzom. Za formulami som skončil na 6. mieste absolútne a teda 2. v kapotovaných autách. Preorientovanie sa z rely na kopec, čo sú úplne odlišné autá, iné výkony, iný štýl jazdy, bolo náročné. No zanechal som zjavne dobrý dojem nielen medzi uspriadateľmi, ale aj medzi skvelými fanúšikmi, ktorých sa tu opäť zišlo veľmi veľa. Na všetkých bilbordoch a promo materiáloch boli moje fotky a rozhovory. Dobre mi padlo, že ma majú Poliaci radi a je to vzájomné, pričom ich aspoň touto cestou čo najsrdečnejšie pozdravujem. Upevnili sme si pozíciu v tabuľke v rámci MSR a poľské kopce síce nejdem pravidelne, no vždy sa tam s radosťou objavím. Teraz sa znovu uvidím s chlapcami z Majstrovstiev Európy na našom Dobšinskom kopci."

Tibor Szabosi;c30i0264-3.jpg

Dobšinský kopec ako súčasť Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, ale aj Majstrovstiev Európy, prichádza v tradičnom termíne 22. a 23. júla s centrom v meste Dobšiná. Rýchle autá a jazdci tak znovu neopúšťajú malebný Gemer s tými najlepšími cestami Slovenska.

Tibor Szabosi;c30i0694-4.jpg

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i1620-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri