Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár víťazne aj na Ecce Homo

Tuesday, 06. 06. 2017 - 15:58, Martin Trenkler   

Igor Drotár víťazne aj na Ecce Homo

Jedny z najslávnejších a najstarších automobilových pretekov do vrchu v českom Šternberku - Ecce Homo patria k stáliciam v slovenskom šampionáte (MSR PAV) a Majstrovstiev Európy. Uplynulý víkend tam nechýbal ani úradujúci slovenský a poľský šampión Igor Drotár.

Tibor Szabosi;c30i4174-5.jpg

Rodený Prešovčan mal na slávnom Ecce Homo v "meste pohybu" Šternberk - ako ho nazvali organizátori, hneď viacero dôvodov na oslavu. Tradične tisíce divákov zahltili moravské mestečko a neodradil ich ani neskorý dážď počas druhej meranej jazdy v nedeľu. Igor Drotár suverénne vyhral triedu E1 v rámci MSR PAV a patrili mu i ďalšie pekné umiestnenia.

Tibor Szabosi;c30i3625-4.jpg

Viac už sám protagonista: "Šternberk je pre mňa vždy zaujímavou výzvou a vážim si takýto kopec s bohatou históriou. Snažili sme sa o čo najlepšie výsledky a vďaka skvelému autu sa nám podarili opäť pekné umiestnenia. Počasie nám vyšlo a podporiť nás prišli tisíce divákov. Slnko však napokon zašlo a druhú meranú jazdu v nedeľu výdatne lialo, čo spôsobilo pneumatikovú lotériu. Ukázalo sa, že náš risk s hladkými slikmi sa ukázal ako dobrá voľba a na čiastočne mokrej trati som spravil veľmi dobrý čas. To mi zaručilo víťazstvo v triede kapotovaných vozidiel E1 a 17. miesto celkovo aj medzi formulami. Pripísali sme si ďalšie body do MSR. Poradie v našom šampionáte zamiešali Česi na monopostoch, preto som skončil ako štvrtý celkovo [v rámci SMR]. Som plný energie z dobrej práce a teraz sa už chystáme na Rally Hustopeče, ktoré odjazdíme budúci víkend."

Tibor Szabosi;c30i2479-5.jpg

V poradí štvrté podujatie Majstrovstiev Slovenska v rally - 13. Agrotec Petronas Syntium Rally odštartuje 16. a 17. júna v Hustopečiach na Morave.

Tibor Szabosi;gh7p3312-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri