Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár v tesných súbojoch aj na Ožďanoch

Wednesday, 13. 06. 2018 - 06:04, Public relations   

Igor Drotár v tesných súbojoch aj na Ožďanoch

Automobilový pretekár Igor Drotár má za sebou chválitebný víkend na Oždianskych serpentínach. Dve druhé miesta si vybojoval so cťou a najmä pod plným plynom. Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu 2018 (MSR PAV) budú určite ešte veľmi zaujímavé.

Tibor Szabosi;c50q1436.jpg

Ožďany boli len štvrté z celkovo deviatich podujatí sezóny, z toho väčšina sa ide ako dvojdňové samostatné preteky. Vďaka nesmierne tesným súbojom s Věroslavom Cvrčekom ich už niektorí fanúšikovia nazývajú "desatinoví rivali". Viac nám o svojich dojmoch zo serpentín porozprával Igor:

Tibor Szabosi;c50q3024-2.jpg

"Musím pokorne priznať, že konkurencia bola tentokrát oveľa rýchlejšia. No krásne sme si zapretekali. Veľmi sa teším, že Cvrček jazdí na Slovensku a že sme sa stali takí "desatinoví rivali" - súperi v rozmedzí často desatín sekundy. Každá jazda nás vzájomne motivuje posúvať hranice ďalej. Keď pretekáte naplno a rozdiel je minimálny, často zaváži faktor šťastia, ktorý rozhodne o víťazovi. Nenašiel som žiadne miesto, kde by som výrazne strácal, museli to byť stotiny tu a tam. Bolo síce horúco, no to mi vôbec neprekážalo, pretože sa vždy teším, že som na pretekoch. Dôležité je, aby sme všetci mali skoro rovnaké podmienky. Auto fungovalo celý čas úžasne a bez chýb. Nemôžeme robiť predčasné závery, je to zaujímavo rozohratá partia a čaká nás ešte veľa pretekov, veď nie sme ani v polovici sezóny."

Tibor Szabosi;c50q0565.jpg

Akcia na trati opäť neutícha ani tento víkend a už teraz v stredu odchádza Igor so spolujazdcom Imrichom Ferenczom na nesmierne náročnú dvojdňovú Rally Hustopeče. Tá je už niekoľko sezón súčasťou Majstrovstiev Slovenska v rely. Opäť Igor Drotár:

Tibor Szabosi;c50q1988.jpg

"Ožďany sú už za nami a odchádzame na Rally Hustopeče. Je to krásna súťaž s nesmierne silným obsadením a hlavne najlepším jazdcom vozidiel R5 na svete - Jánom Kopeckým. České hviezdy tu môžu poľahky porážať posádky MSR... Skončiť v top 20 je obrovský úspech. Sú tam veľmi špecifické trate, aké u nás doma nemáme. Teší ma tiež nočná séria skúšok tento piatok. No stále ma trápi absencia ostrých kilometrov, ktorých mám za túto sezónu asi len sto. Máme sa čo učiť, verím, že to dobre dopadne."

Fotogaléria Drotár Autosport - ENIPRO Oždianske serpentíny



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri