Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár spokojne v cieli Rally Košice

Tuesday, 13. 09. 2016 - 17:23, Martin Trenkler   

Igor Drotár spokojne v cieli Rally Košice

Prešovčan Igor Drotár mal po náročnej sezóne MSR v rally konečne pohodovú súťaž. 42. Rally Košice mu okrem množstva nabehaných kilometrov priniesla tiež trofej za víťazstvo v triede 11.

Uplynulý piatok na štartovej rampe chcela posádka Igor Drotár/Robo Müller veriť, že im tentokrát "domáca" súťaž vyjde. Rampou prešlo aj množstvo silných slovenských, poľských a maďarských majstrov volantu na najmodernejších strojoch R5. Stará, verná Škoda Fabia WRC teda nezradila, a to od prvej skúšky Štós v sobotu popoludní do nedeľňajšieho posledného prejazdu Skárošom: posádka úspešne absolvovala všetkých 620 km, z toho 142 km rýchlostných skúšok. V cieli figurovali na 7. mieste absolútne (MSR) a 1. v triede 11.

Martin Trenkler;mg-0437-6.jpg

Igor Drotár: "Rally Košice nás tešili nielen počasím, ale aj silnou konkurenciou slovenskej, českej, poľskej a maďarskej absolútnej špičky. Organizátor vymyslel staro-nové trate, ktoré sa však nešli dlhé roky. V takejto ťažkej konkurencii je lepšie byť 10., než v slabej konkurencii 1. Divákov očarilo neuveriteľné tempo týchto posádok. Snažil som sa ísť čo najrýchlejšie, no bolo to mimoriadne náročné a zvolil som si inteligentné tempo, aby sme konečne došli do cieľa. Tým bol cieľ aj splnený. Na to, že sme nedokončili tri súťaže, nás 6. absolútne miesto v šampionáte teší. V kopcoch sa nám zatiaľ darí a o týždeň zabojujeme na posledných pretekoch v poľskej Korczyne. Na záver chcem povedať, že sa teším tiež z výnimočných a krásnych fotografií autora Martina Trenklera, ktorý so sebou prináša originálny pohľad na náš šport."

Martin Trenkler;mg-9948-1.jpg

Preteky automobilov do vrchu v Korczyne (24.-25. septembra) teda rozhodnú, či sa 62-ročný Igor Drotár stane unikátnym národným šampiónom Slovenska a/alebo Poľska.

Martin Trenkler/RPM

Martin Trenkler;mg-0665-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri