Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár si Dobšinú zamiloval

Wednesday, 26. 07. 2017 - 08:24, Martin Trenkler   

Igor Drotár si Dobšinú zamiloval

Automobilový pretekár Igor Drotár netají svoju lásku k údoliu Dobšinej. Gemer patrí k najkrajším krajom Slovenska s povestnými traťami rely aj pretekov do vrchu. Práve Dobšinský kopec patrí k tým najlegendárnejším podujatiam Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV).

Tibor Szabosi;c30i2706-5.jpg

Igor Drotár patrí k skutočným majstrom Dobšinského kopca, ktorý aj tento rok zdobili Majstrovstvá Európy. Tesné súboje so silnou konkurenciou síce prehral, no skutočne tesne, s rozdielom len 0,563 s v súčte oboch meraných jázd! Igor tiež posunul traťový rekord v triede najsilnejších kapotovaných vozidiel E1+2000.

Tibor Szabosi;c30i1695-8.jpg

Igor Drotár: "Do Dobšinej sa vždy rád vraciam. Je to krásne údolie, síce chudobné, no v krásnom kraji žijú aj krásni ľudia, ktorí pre akúkoľvek akciu odovzdajú celé svoje srdce. Tak isto aj tu, od príprav a zabezpečenia Dobšinského kopca idú naplno a cítim to. Aj ten kopec je úžasný, i keď tam vidím stále jednu chybičku, a tou je dlhá rovina, kde idem na obmedzovač nekonečných 15 sekúnd. Sám som sa pristihol, že počas prejazdu tu sledujem bezcieľne prístrojovú dosku či okolie. Ako mi tiež povedal víťaz Simone Faggioli: Igor, ty vlastne máš dvoje pretekov - jedny po rovinku a ďalšie až za ňou. Prišli sme si to však užiť a zabaviť nielen seba, ale predovšetkým fanúšikov. Myslím si, že sa mi to celkom podarilo, lebo som de facto spravil nový rekord v triede E1+2000: posunuli sme to o nejakých 4,5 s oproti minulým rekordom. Dobre som si zajazdil a bili sme sa o desatiny sekundy. Skončil som síce druhý, no s ľahkosťou to prijímam, bolo to veľmi vyrovnané. Aspoň je to zaujímavé pre všetkých. Auto nemalo takmer žiadnu chybu, až na jednu uvoľnenú súčiastku. Skutočne víkend vyšiel po všetkých stránkach a musím vyzdvihnúť aj organizačnú schopnosť riaditeľstva, ktoré sa dokázalo flexibilne prispôsobiť počasiu a všetko prispôsobili tak, aby preteky dopadli bez problémov. Všetky sprievodné akcie boli tiež výborné a celé podujatie sa nieslo vo veľmi pozitívnom duchu. Verím, že všetko dobre dopadne aj na Jankovom Vŕšku, tam to bude hlavne o zručnosti, keďže ide o technickejšiu trať."

Tibor Szabosi;c30i3306-5.jpg

3700-metrový Jankov Vŕšok pri Uhrovci patrí medzi obľúbené trate jazdcov aj divákov. Dvojdňové preteky odštartujú v sobotu 29. júla.

Tibor Szabosi;c30i4952-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri