Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár pred domácou 24. Rally Prešov

Wednesday, 11. 04. 2018 - 21:38, Martin Trenkler   

Igor Drotár pred domácou 24. Rally Prešov

Automobilový pretekár Igor Drotár odštartuje už tento víkend na svojej domácej Rally Prešov. Nedávno však stihol úspešne otestovať aj Škodu Fabia DTRi, s ktorou opätovne absolvuje Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV).

Igorov veľký kopcový test s vynovenou Škodou Fabia DTRi prebehol netradične na Masarykovom okruhu v Brne počas Prológu - teda prvých pretekov českej kopcovej sezóny. Vynovený aerokit a množstvo technických noviniek napokon priniesli svoj výsledok v podobe víťazstva. Ako si bude počínať s týmto autom, s ktorým vyhral už niekoľko majstrovských titulov, ukážu prvé preteky MSR PAV v rakúskom Rechbergu 20.-22. apríla.

Tibor Szabosi;c30i0425-3.jpg

Už tento víkend sa Igor posadí do nového vozidla pre MSR v rely s novým spolujazdcom Imrichom Ferenczom. Ford Fiesta R5 je síce ročník 2016, no patrí k skutočnej špičke na pôde nielen európskych súťaží. O jeho prevádzku sa postará české Profiko - teda tím, ktorý Igorovi pripravuje aj kopcové auto. Súťaž začína v piatok slávnostným štartom a pokračuje v sobotu ráno celkovo troma kolami na troch tratiach (teda 9 rýchlostných skúšok). Ešte predtým absolvuje prešovský veterán prvý vážny test s novým autom.

Tibor Szabosi;asf-7409.jpg

Igor Drotár: "Chlapci - mechanici z tímu Profiko intenzívne pracovali počas zimy na mojom kopcovom aute. Všetko držali v tajnosti a ja som iba tušil, čo sa bude diať... Skutočne - ostal som v nemom úžase, keď som auto zbadal, a potom, keď som si ho vyskúšal. Zlepšilo sa nielen po technickej stránke a prekvapilo ma tiež kvalitné dielenské spracovanie. Pre mňa zásadná zmena prichádza s novými - širšími pneumatikami. Oproti doterajšej šírke gumy 225 mm prechádzam na obutie 265 mm. Kvôli tomu museli prerobiť celú karosériu. Auto sa oproti minulému roku rozšírilo o 11 cm a ťažisko kleslo ešte o 4 cm. V tomto prevedení sa chovalo úžasne. Keďže som však v Brne štartoval po prvýkrát, skutočné porovnanie príde až na prvých pretekoch MSR v Rechbergu. Verím však, že bude konkurencieschopné. Napokon som s jeho predošlými evolúciami dosiahol niekoľko titulov v triede kapotovaných áut E1. Naša Fabia DTRi vzbudila rozruch nielen medzi divákmi, ale zaujala i pretekársku obec. Konkurencia určite nespí a bude zaujímavé sledovať, s čím vyrazia na pretekárske trate. Teraz sa už snažím prepnúť na mód "rely". Ako je už známe, pôjdem s Fordom Fiesta R5, ktorý ešte pred súťažou otestujem a verím, že s ním budem rovnako spokojný, ako s kopcovým autom. Podľa harmonogramu môžem zatiaľ povedať, že pôjdeme známe trate. Sú veľmi náročné na rozpis, aj na klzký rýchly asfalt. Mne sa páčia a je dobre, že sa nemení charakter povrchu z trate na trať."

O výsledku 24. Rally Prešov teda rozhodne táto sobota a deväť rýchlostných skúšok. Na štart by sa malo postaviť dovedna 49 posádok.

Tibor Szabosi;c30i4689-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri