Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár po Rožňave: Mohlo to byť horšie, ale aj lepšie...

Monday, 03. 04. 2017 - 18:09, Martin Trenkler   

Igor Drotár po Rožňave: Mohlo to byť horšie, ale aj lepšie...

Prešovský veterán rally Igor Drotár si na nedávnej "L Racing 10. Rally Rožňava" po prvýkrát vyskúšal naostro novú techniku, ale aj spolujazdca. V kombinácii so Škodou Fabia R5 a Tomášom Plachým si odniesol veľa dôležitých skúseností a v neposlednom rade i cenné body do slovenského šampionátu (MSR).

Nervozita medzi posádkami na štarte prvej tohtoročnej súťaže MSR sa dala doslova krájať. Množstvo výkonných vozidiel R5 a špičkových majstrov nielen zo Slovenska, si to uplynulý víkend doslova rozdalo na kľukatých tratiach rožňavskej rally. Už piatočný mestský okruh prekvapil nielen divákov, ale i samotné posádky. Aj Igor Drotár s Tomášom Plachým začali svoju sezónu skôr studenou sprchou, než horúcimi výsledkami. Neboli však jediní, koho vytrestala studená, nepogumovaná trať a retardéry. S masívnou 50-sekundovou penalizáciou pokračovali v sobotu ráno na lesných asfaltových skúškach v okresoch Rožňava a Spišská Nová Ves. Už letmý pohľad diváka prezradil, že si Igor "začal tykať" so svojím novým strojom pomerne zostra. Všetky sobotňajšie skúšky absolvoval v top 9, v neustálom súboji s Tomášom Kukučkom, ktorý jazdí rovnako v triede 2. Z 33. miesta v piatok sa napokon vyšplhali na 10. miesto celkovo a 7. v triede 2.

Martin Trenkler;ren9892.jpg

Ako však v skutočnosti vyzerala "zoznamovacia" rally očami Igora Drotára? "Auto je úžasné a môžem povedať, že lepší stroj som nikdy nešoféroval," začal majster Drotár a pokračuje: "Poznám ho však málo a so spolujazdcom sa tiež ešte len spoznávam, no nejaký ten výkon sme napokon podali. Najviac ma vytrápila jednak choroba a jednak penalizácia hneď na úvod súťaže. Rozrazili sme retardér a pridelili nám 50 sekúnd, čím sa pre nás súťaž prakticky skončila. Následne sa v sobotu vytvorili "skupinky" v triede 2, v ktorých sme sa naťahovali o sekundy. Podal som štandardný výkon a ešte som nevedel presne, ako s autom vlastne ísť a ako sa namotivovať po nepodarenom piatku. Popracujeme na veciach a určite to bude lepšie. Veľmi mi prekážal spôsob slávnostného štartu, lebo za vyše 40 rokov, čo pretekám, som ho ešte ani raz nemusel absolvovať už s prilbou na hlave; do prvej časovej kontroly sme ledva došli načas. Všeobecne tie časy prejazdov boli naozaj hlúpo naplánované... Mnohí usporiadatelia nikdy nesedeli v súťažnom aute, čo sa možno odzrkadľuje na takýchto chybách. Slovensko má však s príchodom nových vozidiel a skvelých jazdcov veľmi vysokú športovú úroveň, čo ma nesmierne teší," konštatuje Igor.

Martin Trenkler;ren9624.jpg

Najbližším podujatím MSR by už koncom tohto mesiaca mala byť Igorova domáca Rally Prešov, ktorá by sa tak vrátila do kalendára po ročnej prestávke. Prešovčan najbližšie absolvuje prvé podujatie MSR v pretekoch automobilov do vrchu v rakúskom Rechbergu (22.-23.4.).

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;g0022961.jpg

Tibor Szabosi;c30i2061-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri