Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár: najrýchlejší Slovák na Dobšinskom kopci

Tuesday, 22. 07. 2014 - 17:17, Martin Trenkler   

Igor Drotár: najrýchlejší Slovák na Dobšinskom kopci

Prešovčan Igor Drotár je opäť o krok bližšie k majstrovskému titulu v pretekoch automobilov do vrchu. Späť v opravenom kopcovom špeciáli dokázal na európskych pretekoch „Dobšinský kopec" zvíťaziť absolútne vo svojej triede, a tiež ako najrýchlejší Slovák.

Podujatie bolo tiež súčasťou FIA Majstrovstiev Európy v pretekoch automobilov do vrchu. S najlepším časom 2 min. 49,330 s v druhej ostrej jazde sa Igor posunul na absolútne 14. miesto a prvé v kapotovaných automobiloch triedy E1+2000. To všetko s autom, ktoré po havárii v poľskej Limanowej mechanici opravili len tesne predtým, než vyrazilo na cestu do Dobšinej. Igor tak štartoval do prvej tréningovej jazdy 31. ročníka Dobšinského kopca na aute, ktoré neprešlo ani jeden skúšobný meter...

Jozef Pisch;0x8c9545.jpg

Slovo má legendárny Igor Drotár: „Auto bolo po havárii dosť poškodené a chlapci mali málo času, aby ho dali dokopy. Dokončili ho po polnoci a hneď naložili, aby stihli technické preberanie v Dobšinej. Pred štartom ma upozornili, že auto nemá najazdený ani jeden meter, aby som ho teda skutočne šetril... Prvú jazdu som poňal ako testovaciu. Auto však bolo urobené veľmi dobre a mám pocit, že sa mi s ním v živote nejazdilo lepšie, ako teraz. Radilo, brzdilo a zatáčalo dokonale. Chcem poďakovať mechanikom, že to krásne zvládli. Tešil som sa na súboj s mojím zvyčajne najväčším konkurentom Jožkom Bérešom. Žiaľ mali s novým autom menej štastia a preteky nedokončili. My sme naopak skončili ako najlepší Slováci, s prehľadom sme vyhrali „plechové" autá, medzi „plackami" a formulami," skonštatoval Igor Drotár a dodáva: „Verím, že sezónu dotiahneme do zdarného konca. Usporiadatelia v Dobšinej urobili kus dobrej práce, čo ocenili všetci prítomní, vrátane divákov. Jediné, čo môžem vytknúť, spolu s ďalšími pretekármi, je dlhočizná rovinka. Už pred ňou idem asi 300 m na obmedzovači, na ktorom strávim dokopy 18 sekúnd, čo je skutočne priveľa. Ak by ju skrátili retardérom aj dvakrát, čo je dnes bežné, bol by Dobšinský kopec skutočne dokonalý. Vyrovnali by sa šance medzi autami rôznych výkonov a sprevodovaní, a to aj v rovnakej triede," dodal na záver Igor.

Tibor Szabosi;h7p1263-2.jpg

Najbližší harmonogram prinesie Igora na Jankov vŕšok pri Bánovciach nad Bebravou v tradičných pretekoch do vrchu a následne do poľského Rzeszówa na veľkú rally súťaž.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;co8c5142-10.jpg

Jozef Pisch;0x8c0860.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri