Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár je späť na správnej trati

Wednesday, 24. 05. 2017 - 12:15, Martin Trenkler   

Igor Drotár je späť na správnej trati

Seriál Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračoval uplynulý víkend tretím tohtoročným podujatím pri Košiciach. Po predošlých poruchách a nedojazdených pretekoch priniesol Moris Cup Jahodná trofeje už aj obhajcovi titulu Igorovi Drotárovi.

Škoda Fabia DTRi v spojení s Igorom dokonca predčila očakávania, keď rodený Prešovčan zlomil traťový rekord triedy "kapotovaných vozidiel" E1 s časom 1 min 58,726 s, ktorý dosiahol v poslednej meranej jazde. Splnil si tak vlastné predsavzatie dostať sa pod hranicu dvoch minút. Po nedokončených predošlých pretekoch a množstve porúch je to pre Igora skutočným povzbudením.

Tibor Szabosi;c30i4254-4.jpg

Igor Drotár: "Auto začalo konečne fungovať, i keď tie detské chyby sa prejavili aj tu. Ukázalo sa, že nám problém robila inak lacná zátka na vyrovnávacej nádobke chladiča. To sa samozrejme hneď opravilo a zvyšok víkendu, predovšetkým v nedeľu, auto fungovalo krásne. Jazdilo sa rýchlo, vďaka dobrej konkurencii. Bol som tak donútený poriadne zatiahnuť, pričom môj plán predstavoval hranicu pod dve minúty. Nakoniec z toho bola 1 min 58 s a nový traťový rekord. Zvíťazil som vo svojej triede v oba dni. Formulám sa samozrejme konkurovať nedá, mojím cieľom je pretekať s priamou konkurenciou na rovnakých autách. Prialo nám aj počasie, nemenilo sa a tým boli šance vyrovnanejšie. Výsledok ma veľmi potešil a naozaj som ho potreboval. Dve víťazstvá nás hneď posunú vpred a aj psychika je už iná; keď sa dlho nedochádza, takéto výsledky skutočne povzbudia."

Tibor Szabosi;asf-7064.jpg

Už tretí víkend po sebe sa Igor posadí do pretekárskeho vozidla, tentoraz do súťažnej Škody Fabie R5 z dielne košického MM Rally Team. Sekundovať mu bude opäť Ing. Tomáš Plachý. Program Rally Tatry začína už tento piatok, kedy sa posádky po shakedowne a slávnostnom štarte v Poprade presunú za Spišskú Novú Ves. Tam absolvujú dva prejazdy rýchlou a rytmickou rýchlostnou skúškou z Novoveskej Huty do obce Mlynky, aby o desiatej večer potešili divákov už tradičnou mestskou skúškou v Poprade. V sobotu si pre zmenu vyskúšajú trať medzi Spišským Bystrým a Popradom, odkiaľ sa presunú na koniec obce Mlynky. Tam ich čaká podobná trasa ako v piatok, no z opačnej strany a so záverom pred obcou Hnilec. Hneď za ňou preletia cez kopec Súľová do Gemerskej Polomy. Ide o rovnakú trať, ako na úvodnej tohtoročnej Rally Rožňava, no z opačnej strany.

Igor Drotár: "Po troch pretekoch do vrchu sa pomaly prepíname na režim rally. Určite nás čakajú krásne trate a viem, že aj auto bude pripravené profesionálnym tímom na jedničku. Bude to samozrejme iné, než na kopcoch, no verím, že sa nám zadarí. Aj na Tatrách nás čaká tvrdá konkurencia, uvidíme, komu trate aj počasie sadnú najlepšie. Veľmi sa už na to teším," dodáva Igor na záver.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i5816-12.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri