Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár bilancuje sezónu 2017

Wednesday, 27. 12. 2017 - 08:00, Ľuboš Kašický   

Igor Drotár bilancuje sezónu 2017

Prešovčan Igor Drotár zreje, ako víno. Čím je starší, tým je lepší. Po vlaňajšom famóznom roku sa legendárny relista posadil do zbrusu nového auta R5 v rely a na kopcoch predvádzal znova úžasné výkony, keď neraz lámal traťové rekordy. To všetko zakončil titulom absolútneho vicemajstra Slovenska na kopcoch a majstra v triede kapotovaných áut. Ako sezónu vnímal samotný Igor Drotár?

„V podstate každá sezóna, a myslím, že nielen v našom športe, ale vlastne v každom športe, prináša veľa zvratov a prekvapení. Je plná rôznych situácií, radostí, smútku, žiaľu a potom zrazu proste plno energie, zábavy, radosti a šťastia, keď sa začne dariť. Jednoducho je to tak. Veď aj moja sezóna 2017 na kopcoch nezačala najšťastnejšie. Nastupoval som do nej, ako obhajca absolútneho titulu, no po troch pretekoch som bol síce absolútne prvý, ale od konca. Mal som teda čo robiť až do záveru sezóny, pri tak silnej konkurencii, aby som sezónu nejako ustál. Nakoniec sa to podarilo dotiahnuť na majstrovský titul v kategórii plechových áut v triedach E1 a E1 +2000, pričom som ešte skončil na druhom mieste v absolútnom poradí! A to si myslím, že je niečo úžasné," vraví legendárny Prešovčan a pokračuje.

Tibor Szabosi;asf-7940.jpg

„Čo sa týka rely sezóny, tak tá bola fantastická, pretože som mal možnosť sedlať auto, ktoré je fakt zázrakom techniky a je až neuveriteľne, čo sa s takýmto moderným súťažným autom dnes dá robiť. No možno aj toto bolo z úvodu sezóny tak trochu mojou brzdou. Na kopcoch zo začiatku sezóny nefungovalo auto a v rely som zo začiatku sezóny zasa nefungoval ja. Postupne však, ako sezóna pokračovala som sa však s autom začal viacej priateliť až sme si nakoniec potykali a dnes, na konci sezóny už nám to ide celkom dobre. Ale aj tak výsledky, ktoré sme dosiahli v tej mimoriadne silno obsadenej medzinárodnej súťaži, pretože Majstrovstvá Slovenska v rely sú otvoreným šampionátom, sú pekné. Veď majstrom Slovenska sa stal Čech, tretí je Poliak a myslím piaty, či ktorý je Maďar. Teda vôbec to nie je ľahké a každý výsledok si veľmi cením a vážim. No a práve v závere sezóny som zajazdil už najlepší výsledok rely sezóny. Aj preto sa už neviem dočkať, kedy odštartujeme novú sezónu s týmto fantastickým autom, ktoré pre mňa pripravuje ten najlepší tím na Slovensku. A keď už takto bilancujeme rok, tak sa chcem týmto veľmi poďakovať všetkým tým, vďaka ktorých podpore a práci môžem štartovať v tomto fantastickom športe a reprezentovať nielen seba, ale aj moje mesto a profesionálnu prácu celého tímu. Ešte raz, vďaka!"

Tibor Szabosi;c30i7785-10.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri