Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár a 40. Rally Košice: šialená rally!

Wednesday, 10. 09. 2014 - 08:45, Martin Trenkler   

Igor Drotár a 40. Rally Košice: šialená rally!

Igor Drotár nastúpi do posledného podujatia slovenského rally šampionátu v Poprade ako líder absolútneho poradia. V tejto chvíli je absolútnym majstrom Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu a majstrom rally v triede 11. Akokoľvek to na Rally Tatry dopadne, už teraz je 59-ročný Prešovčan výnimočnou hviezdou slovenskej motoristickej scény.

Tibor Szabosi;h7p6890-1.jpg

Jubilejná 40. Rally Košice bola podľa slov Igora Drotára skutočne šialená. Usporiadatelia sa postarali o čo najhladší a nejférovejší priebeh súťaže, no športové šťastie kolísalo od výborných výsledkov ku katastrofám. „Boli to nesmierne náročné preteky," povedal Igor a pokračuje: „Veľké tímy s veľkými menami pohoreli a nás šťastie tiež párkrát opustilo. Problémy s motorom nás prenasledovali celé dva dni a do toho sme na tretej rýchlostnej skúške dostali aj defekt." Vďaka tomu sa Igor s Vladom Bánocim prepadli takmer na koniec priebežného poradia. „V druhom kole jázd sme spravili skvelý čas, napriek problematickému motoru. Na nočných skúškach sme už nechceli nič riskovať. Z posledného miesta sme sa posunuli na 19. miesto," povedal Igor Drotár.

Tibor Szabosi;h7p5358-4.jpg

Ani nedeľa nebola ideálna. Okrem neprestávajúcich problémov s pohonnou jednotkou im bodové ťaženie zastavila nehoda iného jazdca na poslednej rýchlostnej skúške. Slovo má opäť Igor: „V nedeľu sme napriek poruche skončili na 13. mieste. Žiaľ po zrušení poslednej skúšky nám pridelili náhradné časy, ktoré sú v zásade horšie, než čo by sme dokázali vyjazdiť. Nevadí, taký je šport. Pripísali sme si body za pvý aj druhý deň a dostali sa tak do priebežného vedenia v absolútnom poradí šampionátu. Rozhodne Rally Tatry a uvidíme, aké budeme mať šťastie. Veľmi ma teší aj konečné prvenstvo v Trofeji víťazov predošlých ročníkov Rally Košice," dodal spokojný Igor a na záver ešte opísal najbližšie pretekárske plány: „Už teraz sa pripravujeme na posledné preteky do vrchu, ktoré sa pôjdu tento víkend na Ostrej lúke. Keďže už teraz držíme titul absolútneho majstra Slovenska, nemuseli by sme tam ísť. Máme však veľa fanúšikov, ktorí nás tam radi uvidia a rovnako aj my ich. Chcem im touto cestou tiež poďakovať za úžasnú podporu, ktorú nám prejavovali po celý rok," dodal Igor na záver.

Tibor Szabosi;h7p6100-3.jpg

Aké prekvapenia ešte prinesie finále slovenského rally šampionátu, uvidíme 24. a 25. októbra na Rally Tatry.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;o8c7622.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri