Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ide sa na Hungaroring

Tuesday, 19. 07. 2016 - 08:34, Ľuboš Kašický   

Ide sa na Hungaroring

F1 sa pre slovenských fanúšikov jazdí najbližšie na Hungaroringu. A to bude práve tento víkend!

Žiadny pravoverný slovenský fanúšik F1 nemohol aspoň raz nenavštíviť neďaleký okruh u susedov v Maďarsku, kde sa kráľovská disciplína jazdí už od polovice 80-tych rokov. Vtedy to bola tak trochu atrakcia, pretože jazdiť za železnou oponou s výkladnou skriňou kapitalizmu nebolo jednoduché. Maďari a Juhoslovania sa však svojou ekonomikou vždy trochu odlišovali od ostatného „east bloku" a do Maďarska sme tak zrazu mohli chodiť nielen na rifle, platne a elektroniku, ale zrazu aj na nedosiahnuteľnú formulu jeden s Prostom, Piquetom a Sennom! No bola to jednoducho udalosť pre všetkých československých fanúšikov F1. Dnes už má F1 trochu inú príchuť aj pre nás. Hungaroring je však stále našim „domácim" F1 okruhom a aj tento rok, tam určite znova stretnem veľa krajanov.

h2.jpg

V 2006 pršalo a vyhral Button. V 2011 pršalo a vyhral Button. Prešlo ďalších päť rokov. Má pršať a vyhrá znova Button? No úprimne si povedzme, že to by bol šok. Ale v F1 sme už mali aj väčšie prekvapenia. Predošlý víkend nás potrápilo počasie nielen na dobšinskom kopci, ale dažďom a silným vetrom sa trápili aj letecké preteky v Budapešti. No a nadchádzajúci víkend má byť vraj tiež pestrý. To je však presný opak toho, čím je maďarský okruh charakteristický. Zvyčajne tu bývajú extrémne teploty 30-35°C a nielen piloti, ale aj diváci sa s tým poriadne vytrápia. Tak uvidíme, či sa naplnia predpovede a budeme používať pršiplášte, alebo slnečníky.

h1-2.jpg

Vlani na ringu prvýkrát jedol víťaznú čabajku Vettel, keď obidva favorizované Mercedesy pokazili štart a Hamilton navyše chyboval hneď v šiestej zákrute znova. Do čela išli obidve Ferrari, ktoré si takmer zlomili dabl, keby Raikkonen nemusel 18 kôl pred koncom do depa pre podozrenie na poruchu motora. Rozdivočený Hamilton sa potom snažil dohnať, čo sa dalo, čo bolo síce divácky zaujímavé, ale viedlo ku kolízii s Ricciardom a „trestnej lavici" pre Angličana. Za Vettelom tak skončili prekvapivo Kvyat a Ricciardo. Mercedesy prvýkrát nestáli na pódiu! Poučili sa?

h3.jpg

Pirelli vezie do Maďarska supersofty, softy a medium, prišom vlaňajšia dvojzastávková víťazná stratégia Vettela obúvala softy, softy a posledný stint medium. Dá sa však ísť aj na jednu pit stop a obuť softy a medium. Ak však zaprší, tak všetky tieto úvahy sú zbytočne.

11-hungarian-preview-1k-en.png

Kvalifikácia aj preteky štartujú v tradičnom čase o 14.00 hod. Pre toho, kto príde aj v piatok dodajme, že prvý tréning sa jazdí o 10.00 a druhý o 14.00 h. Okrem toho na hunringu uvidíme aj GP2-ky, GP3-ky a Porsche Supercup.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri