Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Icari Rally Team s Valdom v Trebišove na Forde Focus WRC

Friday, 01. 09. 2017 - 20:17, Public relations   

Icari Rally Team s Valdom v Trebišove na Forde Focus WRC

Štartovné číslo 1 bude na premiérovej DeutschMann® Rallye Trebišov niesť vedúca posádka priebežného poradia Majstrovstiev Slovenska v rally, Pavel Valoušek - Veronika Havelková. Dvojica sa predstaví na novom vozidle Ford Focus WRC.

 

Tibor Szabosi;c30i8980-4.jpg

Sezóna Majstrovstiev Slovenska sa blíži ku svojmu záveru. Pre nami je predposledná rally šampionátu, ktorá nám opäť viac priblíži, kto sa v tomto roku stane majstrom Slovenska v rally. Bojovať o titul bude aj dvojica Icari Rally Teamu, Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou. Česká posádka štartujúca za slovenský tím sa však nepredstaví na tradičnom Forde Fiesta R5, ale na Forde Focus WRC, s ktorým v Českej republike jazdí Jan Dohnal. Toto vozidlo bude zaujímavé aj tým, že na DeutschMann® Rallye Trebišov bude jediným autom špecifikácie WRC a jazdec si na neho určite bude chvíľu zvykať. To ale nemení nič na tom, že posádka sa bude snažiť nazbierať s ním čo najviac bodov.

„Išla sa Barumka, kde sme štartovali s Fabiou a štartovalo tam aj naše tradičné auto Fiesta R5. Mali sme strach z nejakej technickej poruchy, čo sa napokon aj potvrdilo. Nechceli sme riskovať, a keďže Focus bol voľný, chceli sme ho vyskúšať. Nedokážem odhadnúť, ako to tu v Trebišove bude fungovať, aj keď viem, že to auto je pekelne rýchle, skvele radí, brzdí. Bude to len o mne, ako to budem schopný zúžitkovať. Niečo som natestoval a urobil som si o tom predstavu. Veľmi sa teším, som fanúšik Grönholma a toto sú autá z tej doby, takže sa teším", zhrnul Pavel Valoušek.

Tibor Szabosi;c30i0110-6.jpg

V celoročnom hodnotení vedie česká posádka s náskokom 13 bodov pred druhým Martinom Kočim. Hlavnými otázkami zostáva, pre aké vozidlá je „stavaná" trať DeutschMann® Rallye Trebišov, aké budú výhody vozidla WRC a ako rýchlo si dvojica zvykne na nové auto. Odpovede na tieto otázky sa dozvieme už túto sobotu, po absolvovaní šiestich rýchlostných skúšok.

Zdenka Frývaldská



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri