Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Hviezdy svetového motoršportu v uliciach Bratislavy!

Thursday, 18. 06. 2015 - 15:27, Public relations   

Hviezdy svetového motoršportu v uliciach Bratislavy!

Tento víkend (20.-21. júna) privíta automotodróm SLOVAKIA RING pri Orechovej Potôni už po štvrtýkrát prestížne Majstrovstvá sveta cestovných automobilov (FIA WTCC). Spolu s Formulou 1, WRC a niekoľkými ďalšími seriálmi patrí práve WTCC k najsledovanejším a najobľúbenejším svetovým šampionátom. Dnes sa v uliciach Bratislavy ukázali aj niektoré veľké hviezdy Majstrovstiev sveta.

Jedna z najväčších aktívnych legiend motoršportu je určite Francúz Sébastien Loeb (41), ktorý v rokoch 2004-2012 vyhral neuveriteľných 9 titulov majstra sveta v rely (WRC). SLOVAKIA RING mu po minulé dva roky priniesol dve víťazstvá, z toho jedno práve na WTCC. „SLOVAKIA RING je okruh, ktorý mám rád a pevne verím, že tu opäť zabojujem o dobré výsledky," povedal Sébastien Loeb (Citroën-Total WTCC) na tlačovej konferencii pred veľkým víkendom.

Martin Trenkler/@tWorld;mg-9030-2.jpg

Spolu s ním sa tu ukázala aj aktuálne najväčšia domáca hviezda tohto víkendu - Maťo Homola (20). Okrem štartu v európskom seriáli ETCC odštartuje mladý Senčan ako prvý Slovák aj na Majstrovstvách sveta WTCC. „Nepociťujem veľký tlak pred víkendom a chcem si to hlavne užiť a dobre reprezentovať Slovensko. Čaká ma nabitý víkend," uviedol Maťo Homola. Sébastien Loeb mu zároveň pošepkal, že on sám ma menej skúseností s okruhmi než Maťo, takže mu nemá ako poradiť. Organizátor zároveň pozýva všetkých fanúšikov, aby prišli na SLOVAKIA RING podporiť nášho hrdinu, ktorý už teraz patrí do plejády slovenských športovcov na medzinárodnej úrovni.

Martin Trenkler/@tWorld;mg-9055-1.jpg

Okrem Maťa si atmosféru starej Bratislavy užili aj maďarský športovec roka - pretekár Norbert Michelisz (Zengő Motorsport), či holandská vychádzajúca hviezda Nick Catsburg (Lada Sport Rosneft).

Na divákov čaká tento víkend na SLOVAKIA RINGu nabitý program, kde sa okrem WTCC predstaví aj množstvo ďalších podporných seriálov plných akcie a vzrušujúcich súbojov. Víkend je pripravený pre celé rodiny a návštevníci majú dokonca príležitosť navštíviť aj zákulisie pretekov - tzv. paddock. K hlavnému programu patrí „selfie" s Maťom Homolom a Norbertom Micheliszom v sobotu o 13:15, po ktorom nasleduje kvalifikácia WTCC o 15:00. Nedeľňajší hlavný program začína autogramiádou všetkých jazdcov WTCC o 10:00, a po nej možnosť spraviť si „selfie" s aktuálnym majstrom sveta a priebežným lídrom poradia Argentínčanom José María Lópezom, ale aj s Nickym Catsburgom. Dvoje pretekov WTCC sú naplánované na 12:45 a 14:00, pričom Maťa Homolu môžete podporiť aj v pretekoch ETCC o 10:05 a 11:10.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk

Martin Trenkler/@tWorld;mg-9101-2.jpg

Martin Trenkler/@tWorld;mg-9073-1.jpg

Martin Trenkler/@tWorld;mg-9697-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri