Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Hrdinovia dňa na Slovakia Ringu - López a Homola

Sunday, 11. 05. 2014 - 07:01, Martin Trenkler   

Hrdinovia dňa na Slovakia Ringu - López a Homola

Orechová Potôň, 10. máj 2014 - Skvelý deň na Slovakia Ringu priniesol naozaj pozoruhodné jazdecké výkony. V kvalifikácii Majstrovstiev sveta cestovných automobilov WTCC videli diváci atraktívne súboje a vskutku dramatické momenty.

Pole position si vybojoval argentínsky zázrak José María López na Citroëne C-Elysée. Ako jediný z nabitého štartového poľa sa dokázal dostať pod 124 sekúnd na jedno kolo - jeho najlepší čas mal hodnotu 2:03,912 min. Dominanciu francúzskej značky potvrdili druhým a tretím miestom legendárny rely šampión Sébastien Loeb a nestarnúci Yvan Muller.

mg-8025.jpg

Taliansky veterán Gabriele Tarquini na Honde zažil naozaj dramatický moment, keď mu v najrýchejšej zákrute 2 uvoľnená kapota jeho Hondy Civic zakryla výhľad a len bravúrnym zvládnutím riadenia naslepo sa vyhol súperom i bariéram. Hrozivý moment zažil aj bývalý majster sveta Rob Huff z Veľkej Británie - po šmyku v rýchlej zákrute 9 ho od bariér delili len centimetre.

mgl0394.jpg

Krásna chvíľa pre slovenský motoršport prišla v Európskom pohári cestovných automobilov ETCC. Maťo Homola preukázal svoj talent a znalosť domácej trate a získal 1. miesto na štarte; vôbec po prvý raz v kariére v ETCC. Zajtra dopoludnia tak bude štartovať do pretekov z najvýhodnejšej pozície a pokúsi sa zopakovať triumf z vlaňajška. Dvoje pretekov WTCC sú na pláne popoludní o 13:15 a 17:45, s autogramiádou o 15:30. Možnosť premenlivého počasia zaručí dozaista ešte väčšiu drámu.

mgl0455.jpg

mgl0637.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri