Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Historické „ZLATO“ Richarda Šikyňu z ADAC v Jaueri.

Wednesday, 03. 05. 2017 - 12:31, Public relations   

Historické „ZLATO“ Richarda Šikyňu z ADAC v Jaueri.

Najprestížnejší európsky seriál v motokrose „ADAC MX Masters" hostil tento víkend (29.-30.4.2017) nemecký Jauer. Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia na motocykli KTM 250 SXF po fantastickom výkone vybojoval historické 1. zlato za celkové víťazstvo. Po absolútne najrýchlejšom kole v sobotnej kvalifikácii skončil v nedeľu v hlavných pretekoch 3. a 1. a so ziskom 45 bodov sa stal absolútnym víťazom v triede MX2. Je to po prvý krát za éry samostatného Slovenska, čo sa slovenský jazdec postavil na ADAC až na ten najvyšší stupeň a pred všetkými zúčastnenými zaznela slovenská hymna. V celkovom hodnotení seriálu sa Richard Šikyňa posunul na priebežne 3. miesto so stratou len jediného bodu na druhého Zachary Pichona (FRA - Team Suzuki World MX2) a len dvoch bodov na priebežne prvého Miro Sivhonena (FIN - KTM Diga Junior Racing).

sikyna-adac-jauer-2017-03.jpg

V upršanú a chladnú sobotu nastúpilo do kvalifikácie v triede Youngster (MX2) 85 jazdcov zo 16 krajín, aby sa pokúsili prebojovať do nedeľných hlavných pretekov. Richarda Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia zajazdil absolútne najrýchlejší čas a tak nastupoval v nedeľu na štartovací rebrík ako prvý. Aj napriek skazenému štartu sa stal v 1. jazde hrdinom všetkých zúčastnených, keď sa z polovice štartového poľa svojou dravou jazdou prebojoval až na 3. pozíciu. V 2. jazde však už išlo všetko podľa jeho predstáv. Odštartoval 2., hneď za Francúzom Zachary Pichonom, ktorému po pár zákrutách ukázal chrbát a neohrozene po fantastickej jazde prišiel s náskokom do cieľa ako víťaz. Je to úžasný výsledok pre slovenský motokros a hlavne pre tohto mladého, len 19. ročného reprezentanta z Oravy, ktorý už neraz ukázal, čo v ňom skutočne je a že sa ešte v jeho podaní určite môžeme tešiť na ďalšie fantastické výkony.

Richard Šikyňa (#102)
„Na tejto trati som bol po prvý krát. Už v piatok, keď sme prišli sa mi trať zapáčila a vedel som, že ak nebudem mať problémy s rukami, tak to budú dobré preteky. V sobotu sa mi podarilo zajazdiť najrýchlejší čas v kvalifikácii. Bola to moja prvá vyhratá kvalifikácia na ADAC a tak som mal z toho obrovskú radosť. V nedeľu, až na zlý štart som sa v 1. jazde cítil na motorke veľmi dobre a nakoniec sa mi podarilo dotiahnuť na 3. miesto. Bol som najrýchlejší na trati a tak som z toho veľmi tešil. V 2. jazde mi štart vyšiel a dostal som na do vedenia. Urobil som si náskok a celé jazdu som bol prvý. Šiel som si „to svoje" a preteky som vyhral. Bolo to moje prvé víťazstvo v jazde na takomto významnom podujatí a aj prvé celkové prvenstvo v pretekoch, z čoho mám obrovskú radosť. Bol to jednoducho úžasný víkend. Za tento výsledok chcem poďakovať svojmu tímu MX Slovakia, trénerovi, mechanikovi, svojej priateľke a rodine a všetkým ľuďom, ktorí vo mňa veria a podporujú ma v napĺňaní mojich snov. ĎAKUJEM VÁM!"

sikyna-adac-jauer-2017-01.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Aj keď iní občas zapochybovali, ja som Rišovi vždy veril a mám hlboké presvedčenie, že raz z neho môže byť jazdec patriaci do absolútnej svetovej špičky. Nie pre jeho talent, ale vďaka jeho nesmiernej húževnatosti, pracovitosti, skromnosti a pokore. Ak mu to zostane a nepoľaví, naďalej bude stáť nohami pevne na zemi a tvrdo pracovať, má určite veľkú šancu a predpoklady dosiahnuť na oveľa vyššie méty. Jeho výkon a víťazstvo v Jaueri bolo pre mňa skutočným zážitkom a aj keď nie som žiadne orezávatko, premohli na aj emócie. Veľmi som mu toto víťazstvo želal a kdesi v kostiach som cítil, že to v Jaueri vyjde. Som na neho patrične hrdý. Vďaka patrí aj Jirkovi Jankovskému, ktorý sa so svojim tímom stará o perfektne fungujúcu techniku a hlavne Mirkovi Kučírkovi, ktorý už dávno nie je pre Riša „LEN" trénerom. Obrovské poďakovanie tiež patrí našim sponzorom, lebo bez ich štedrosti, by sme aj cez maximálnu snahu celého tímu, nemohli urobiť nič. Všetkým veľká vďaka!!! 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri