Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen pred Rally de Espana síce bez testu, ale za to zo skúsenosťou z jazdeckej akadémie v Le Mans

Friday, 14. 10. 2011 - 16:12, Katarína Ďurecová   

Hirvonen pred Rally de Espana síce bez testu, ale za to zo skúsenosťou z jazdeckej akadémie v Le Mans

Mikko Hirvonen má dve kolá pred koncom rovnaký počet bodov ako Sébastien Loeb a tretí Sébastien Ogier na nich stráca len body tri. Keďže na asfalte Hirvonen na dvojicu Sébastienov obvykle nestačí, tak vie, že v Španielsku bude musieť predviesť skutočne výborný výkon, aby sa v boji o titul reálne udržal.

„Necítim sa príliš nervózny, ohľadne celej situácie som skôr sebavedomý a pokojný. Nemôžem nič stratiť", hovorí Hirvonen a vracia sa k situácii z pred dvoch rokov, kedy mu titul unikol len o bod: „Nezískať titul len o jediný bod po dvanástich kolách a tisíckach kilometrov okolo celého sveta bolo srdcervúce. Nechcem to zažiť znovu. Musíme ísť naplno a ak by sa nám podarilo v Španielsku vyhrať, tak by to znamenalo, že všetko by pred posledným kolom vo Veľkej Británii vyzeralo výborne."

Ford;24832.jpg

Mikko Hirvonen je teda vzhľadom na jeho nevýrazný výkon na francúzskom asfalte poriadne optimistický. A to i napriek tomu, že pred touto rally ani nebude testovať: „Pred Španielskom nemáme naplánovaný žiadny test, ale i tak sa ohľadne celej veci cítim dobre. V Španielsku to bude v porovnaní s Francúzskom úplne iná situácia a ja sa už veľmi teším na poriadny súboj o titul", zakončuje Hirvonen. Pre úplnosť len dodajme, že vo Forde síce necítia potrebu, aby pred španielskou rally testoval ich jediný jazdec v boji o titul, ale taký Matthew Wilson dvojdňový test mať bude.

Test v rally aute síce Hirvonen pred Rally de Espana neabsolvuje, zúčastnil sa ale (tak ako Sébastien Ogier pred ADAC Rallye Deutschland) jazdeckej akadémie v Le Mans, kde sa snažil naučiť čo najviac o jazde na asfalte. Hirvonen celú skúsenosť hodnotí pozitívne: „Našiel som nové cesty ako pracovať so špecifikami asfaltu. Chvíľku mi trvalo, kým so sa adaptoval a začal som pociťovať úžitok z tejto jazdy a podobnosti s jazdou na asfalte s WRC. Formula Academy nedáva priestor na chybu. Cieľom je zlepšovať sa počas celého dňa a cítiť ten progres. Tak to bolo i u mňa, pretože som sa postupne cítil za volantom čoraz viac pohodlne a mohol som pracovať na určitých špecifických aspektoch môjho jazdného štýlu", hovorí.

Ford;23700-1.jpg

„Chcem si túto skúsenosť určite ešte zopakovať, pretože rýchle porozumenie podobnostiam a pocitom počas testu mi pomôžu byť lepším na asfalte a dajú mi šancu získať titul", zakončuje svojho zhodnotenie tejto skúsenosti Mikko Hirvonen.

Na záver sa ešte vráťme k samotnej Rally de Espana, na ktorú sa už teší i veľmi optimisticky naladený šéf M-Sportu Malcolm Wilson: „Mikkove tretie miesto vo Francúzsku znamená, že do posledných dvoch rally ideme de facto od nuly. Pre všetkých troch jazdcov bojujúcich o titul tu je nie je žiadny priestor pre chybu. Počet Jarim-Mattim Latvalom vyhraných rýchlostných skúšok vo Francúzsku skutočne nakopli sebadôveru tímu a Mikko je odhodlaný ukázať, že je schopný predviesť v Španielsku podobnú formu. Všetko je otvorené!"



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri