Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Hanzeli o Rallye Tatry

Wednesday, 18. 07. 2012 - 16:50, Daniel Mandzi   

Hanzeli o Rallye Tatry

Členovia AOS klubu Poprad sa dlhší čas pohrávali s myšlienkou vrátiť pod Tatry jednu z legiend automobilového športu na Slovensku - Rallye Tatry. Pre podtatranských obyvateľov bolo rally niečím výnimočným. Mnohí sa tešili na vynikajúcu atmosféru, vôňu benzínu, nočné rýchlostné skúšky, stretnutia so zaujímavými ľuďmi.

Organizačný tím Rallye Tatry tvoria členovia AOS klubu Poprad. Pôvodne bol klub založený ako združenie priaznivcov automobilových orientačných súťaží. Členovia organizačne zabezpečovali rýchlostné skúšky rally pod Tatrami, Púchove, Bratislave, Košiciach a Rožňave. To znamenalo vykolíkovať, opáskovať trať na základe spracovaného bezpečnostného plánu súťaže, aby jazdci mohli bezpečne a v čo najväčšom komforte absolvovať rýchlostnú skúšku.

Tibor Szabosi;co8c4334-5.jpg

Riaditeľ Rallye  Tatry Ing. Stanislav Hanzeli povedal: „Rallye Tatry je legenda, v minulosti patrila do seriálu majstrovstiev Európy. Teraz ideme v postate úplne nanovo. Musíme si vybudovať kredit ako organizátor. V minulom  roku sme zorganizovali preteky zaradené do slovenského mini rally cupu.  Overili sme si, či sme schopní niečo také urobiť ako je Rallye Tatry. Dokázali sme, že to vieme." 

Tibor Szabosi;co8c3457-3.jpg

Podarilo sa im dostať Rallye Tatry do kalendára SAMŠ Slovenského rallye pohára 2012. V okolí Popradu sa nachádza viacero chránených lokalít. Nájsť kvalitnú trať nie je jednoduché. V minulosti mala Rallye Tatry aj vyše 30 rýchlostných skúšok. Dnes sa jazdí v rámci majstrovstiev Slovenska 6 rýchlostných skúšok. Svetový trend je nájsť trate a zabezpečiť ich tak, aby bola miera rizika minimálna, aby nedošlo k narušeniu prírody, aby bola zaručená športová kvalita a to všetko s dôrazom na znižovanie finančných nákladov. Ako dodal Ing. Hanzeli, „ nám toto smerovanie vyhovuje. V rámci úspor chceme trate umiestniť v blízkosti Popradu. Štart, cieľ, servis a všetko zázemie Rallye Tatry bude sústredené priamo v Poprade".  Rallye Tatry v rámci slovenského pohára bude v „spoločnosti" takých podujatí akými sú aj Rally Prešov, Rally Tribeč, Rally Lubeník, Rally Košice, Rally Rožňava či Rally Bratislava. Rallye Tatry odišlo z pod Tatier rokom 2000. Od roku 2001 do roku  2007 bolo v Púchove. Posledný 39. ročník sa konal v Poprade pod názvom AquaCity carbon neutral Rally Tatry v roku 2008. Takže, 27. - 28. júla 2012 uvidia priaznivci motoristického športu posádky zo Slovenska na Rallye Tatry vďaka AOS klubu Poprad a taktiež vďaka Loracing Teamu Petra Lorenčíka a Corporis security, ktorý sú generálním partnerom tohtoročného podujatia.

plag-t-rally-tatry-ofici-lny.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri