Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton znova problémy s motorom!?

Saturday, 30. 04. 2016 - 16:05, Ľuboš Kašický   

Hamilton znova problémy s motorom!?

Ani štvrté preteky sezóny nezačali pre Angličana dobre a už to začína byť podozrivé.

Nevýraznú kvalifikáciu na veľkú cenu Ruska v Soči vyhral Nemec Nico Rosberg na mercedese, ktorý si tak pripísal už 24 pole position, čím sa dostal na desiate miesto v historických tabuľkách spolu s Niki Laudom a Nelsonom Piquetom.

Z ospalej kvalifikácie nás prebudila iba šokujúca informácia o ďalšom zlyhaní motora Lewisa Hamiltona, ktorý napokon do záverečnej časti ani nevyštartoval a zajtra sa postaví na 10.miesto na rošte! „Rovnaký problém, ako sme mali v Číne," vysvetľuje Hamilton. „V závere Q2 som stratil výkon. Nič sa nedá robiť. Ale nevzdávam sa."

q1-a.jpg

Pochopiteľne, že to najviac pomôže Rosbergovi, ktorý nielenže vyštartuje z pole, ale má šancu na ďalšie víťazstvo v rade počas svojej spanilej jazdy za tohtoročným titulom. Či to tak bude, uvidíme zajtra. V F1 však nič nie je isté.

S veľkou stratou 0,7 desatín sekundy skončil druhý Vettel na ferrari, no ten mení prevodovku a penalizácia piatich miest na štarte ho odsúva zajtra na siedme miesto. Vedľa Rosberga sa preto postaví Bottas na williamse, ktorý už v tomto roku dvakrát predviedol výborný štart a Nico sa na to bude musieť znova pripraviť.

q1-b-vettel-mimo.jpg

Tak ako počasie, tak aj samotná kvalifikácia bola trochu podchladená. Okrem niekoľkých širokých prejazdov zákrut sa na trati nič dramatické neudialo a ani vo výsledkovej listine nevidíme žiadne prekvapenia.

Na chvoste ostali piloti tímu Manor a žiaľ stále viac sa prepadajúceho tímu Sauber ku ktorým sa teraz pridali piloti Renaultu. Francúzsky tím však sezónu považuje za adaptačnú a tak jeho výsledky nemusia prekvapiť.

V druhej časti zostali visieť oba mclareny, ktorá sa chvíľu pokúšali pretlačiť do Q3. Spolu s nimi sa to nepodarilo ani Hulkenbergovi na FOI a Sainzovi na STR. Postavenie Grosjeana a Gutierreza z tímu Haas je pre Q2 primerané.

q-merc-2.jpg

Zajtra teda budeme zvedaví, ako sa dopredu budú tlačiť Hamilton s Vettelom a ako si na štarte bude počínať Rosberg, ktorý bude odolávať silnému tlaku nielen od Bottasa, ale aj ok Räikkonena a Massu. Tam by sa malo rozhodnúť o víťazovi, pretože zvyšok pretekov,ak sa nič mimoriadne nestane, príliš zaujímavý neočakávame. Na supersoftoch totiž dokázali v tréningoch piloti odjazdiť až dvadsať kôl a to znamená, že nikto nepôjde na viac ako dve zastávky, respektíve by sme nemali byť prekvapení, ak to bude iba jedna jediná.

Preteky štartujú o 14.00 nášho času.

Výsledky kvalifikácie:
1. Rosberg (mercedes), 2. Vettel (ferrari), 3. Bottas (williams-mercedes), 4. Raikkonen (ferrari), 5. Massa (williams-mercedes), 6. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 7. Perez (force india-mercedes), 8. Kvyat (redbull-TAG heuer), 9. Verstappen (toro rosso-ferrari), 10. Hamilton (mercedes),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri