Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton najrýchlejší v tréningoch

Saturday, 11. 06. 2016 - 07:53, Ľuboš Kašický   

Hamilton najrýchlejší v tréningoch

Mercedesy v Montreale potvrdili rýchlosť. Redbully prekvapivo zaostávajú takmer sekundu.

Vďaka časovému posunu sa piatkové voľné tréningy končili až vo večerných hodinách nášho času, no piloti sa už zjavne adaptovali a podľa očakávania zajazdil najlepší čas Lewis Hamilton na Mercedese, ktorý v druhom tréningu na ultrasoftoch bez problémov vyjazdil lepší čas, ako vlaňajší pole time v kvalifikácii.

p-montreal.jpg

Dopoludňajší tréning sa jazdil za relatívne nízkej teploty (cca 15°C) a okrem havárie Felipe Massu, ktorý rozbil auto v prvej zákrute (asi 25 minúta tréningu a vyvesil červené vlajky na cca 10 minút) sa nič vážnejšie nestalo. Hamilton, ako jediný, išiel s časom pod minútu a pätnásť sekúnd a zjavne dokazoval, že táto trať mu sedí. Rosberg skončil druhý, no zaostal (podobne, ako tretí Vettel) takmer o pol sekundy.

p-massa-fp1.jpg

Popoludní sa oteplilo o desať stupňov a aj časy sa zrýchlili. Pod minútu pätnásť sa dostal aj Rosberg a Ferrari Sebastiana Vettela, no Hamilton sa zlepšil o ďalšiu pol sekundu a vyhral aj druhý tréning. „Bol to skvelý deň. V Montreale sa mi vždy darí a teším sa z návratu na túto trať," netajil Angličan. „S autom som úplne spokojný. Dnes sme sa zamerali na prácu s pneumatikami, aby sme ich čo najlepšie pochopili. Dúfam, že nám vydrží počasie počas celého víkendu aj kvôli fanúšikom, ktorí obsadili tribúny v hojnom počte."

p-fp2-results.jpg

Podľa časov to vyzerá, že Mercedes by nemal mať s víťazstvom problémy, no vážnejšie sa ho chystá poštekliť Ferrari, keď Vettel zajazdil druhý čas a Raikkonenovi táto trať tiež vždy sedela. Redbully Verstappena a Ricciarda v tréningoch zaostali asi o sekundu, no to ešte nemusí nič znamenať. Múdrejší budeme až po sobotňajšej kvalifikácii, ktorá sa začína o 19.00 nášho čas a koliduje nám s druhým polčasom slovenského úvodného vystúpenia na ME vo futbale. Ktorý kanál zvíťazí u vás?

p-bottas.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri