Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

GP2 premenovali na F2 a poslali na testy

Friday, 17. 03. 2017 - 17:22, Ľuboš Kašický   

GP2 premenovali na F2 a poslali na testy

Len týždeň po testoch F1 sa na katalánsky okruh nasťahovala nová F2, aby absolvovala prvé trojdňové testy.

Začiatkom marca FIA rozhodla, že GP2 séria bude odteraz premenovaná na F2, čím sa oživí tradícia a dobuduje štruktúra hierarchie šampionátov monopostov. Do F1 sa má logicky postupovať z F2, ktorej predmostím má byť F3. Mimochodom aj GP3 sa má zjednotiť s F3 od sezóny 2019. Nástupnou sériou je už teraz F4, ktorá nahradila jednotlivé národné úrovne série F3 a je prvým stupienkom pre chlapcov z motokár.

4024033.jpg

V súlade s plánom zmeniť formát víkendu F1 sa bude meniť aj sprievodný program nižších sérií. Určite ostáva F2 a možno neskôr F3 nahradí GP3. Odchod Ecclestona všetkému pomohol a teraz už bude na FIA a nových šéfoch F1 kam to až dokážu posunúť.

4024709.jpg

Testy novej F2 v Barcelone boli rovnako nevýrazné, ako samotná GP2 (F2). V pláne sú dve trojdňové série testov a toto boli tie prvé. Tímy jazdili tri dni po tri hodiny dopoludnia a tri popoludní, no neudialo sa nič, čo by nás zaujalo.

4024948.jpg

Najlepší čas zajazdil skúsený Francúz Norman Nato z tímu Arden v posledný deň úvodných testov. „Slušné časy" dali aj piloti silných tímov DAMS, ART aj Russian Time, no všetko sú to len časy na úrovni testov a nevedia nám nič napovedať o skutočnej pripravenosti tímov na sezónu. Tá sa začne v polovici apríla, ako súčasť víkendu veľkej ceny Bahrajnu.

4024953.jpg

Zaujímavé je snáď to, že bývalý pilot F1, Roberto Merhi, dostal šancu v tíme Campos, no jeho časy boli skôr sklamaním, než pomocou pre tím. Viac sa možno čakalo aj od úradujúceho šampióna GP3, Charlesa Leclerca. Iba 19-ročný Monačan jazdil vlani počas štyroch víkendov, ako tretí pilot tímu Haas F1 a v novej sezóne F2 dostal šancu v tíme Prema.

4024969.jpg

Na trati ostáva aj Johnny Cecotto junior. Ten už vlani tvrdil, že končí s kariérou, no po vydarenom závere sezóny v Abu Dhabi 27-ročný syn slávnejšieho otca (majstra sveta na dvoch kolesách) ešte ostáva a vo farbách tímu Rapax jazdil relatívne slušné časy.

585a8070.jpg

Dve desiatky pilotov tak majú za sebou prvé testy. Tie ďalšie začínajú 29.marca a my si počkáme, či nám napovedia niečo viac o stave jednotlivých tímov.

sumar-test01.jpg

585a9656.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri