Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gondov boj o víťazstvo opäť zmaril kontakt so súperom

Sunday, 13. 09. 2015 - 19:22, Public relations   

Gondov boj o víťazstvo opäť zmaril kontakt so súperom

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda má za sebou štvrté podujatie Svetovej série značky Renault. Druhú polovicu sezóny Renault Sport Trophy odštartoval cez víkend na legendárnom nemeckom okruhu Nürburgring návratom na pódium. Podarilo sa mu to v sobotňajších vytrvalostných pretekoch, v ktorých finišoval na 3. mieste. V nedeľňajšom šprinte ho pribrzdil kontakt so súperom v prvej zákrute a do cieľa prišiel na 4. priečke.

yed79200.jpg

Talentovaný Gonda sa v sobotu dostal na trať v polovici 70-minútových pretekov, keď v prototype RS01 vystriedal svojho kolegu z tímu ART Junior Andreu Pizzitolu. Francúzsky jazdec zamieril do boxov z 3. pozície, z ktorej absolvoval aj letmý štart. Gonda patril od prvých kôl medzi najrýchlejších jazdcov a neúnavne útočil na vedúcu dvojicu. V napínavom závere sa napokon z triumfu tešila posádka Max Braams - Roy Geerts (V8 Racing). V hodnotení endurance je slovensko-francúzska dvojica Gonda - Pizzitola na priebežnej 3. priečke.

ymiv3234.jpg

Do nedeľňajších 25-minútových šprintových pretekov kategórie Prestige odštartoval Gonda z 2. miesta. Šancu na víťazstvo mu zmaril už v prvej zákrute kontakt s Ericom Trémouletom, po ktorom Gonda stratil niekoľko pozícií. Do pretekov sa vrátil na 10. mieste a snažil sa prebojovať dopredu. Približne v polovici začalo pršať a viaceré autá mali problémy udržať sa na trati. Poradím zamiešala výmena pneumatík i výjazd bezpečnostného vozidla. Gonda sa prepracoval na štvrté miesto pred Diederika Sijthoffa. Safety car opustil trať až pred vjazdom do posledného kola, pretekárom tak nezostalo veľa času na vylepšenie pozícií. Gondovým atakom tretí Braams odolal a nedovolil mu ďalšiu pódiovú účasť.

yed79169.jpg

"Máme za sebou ťažký víkend. Už od tréningov sme vedeli, že máme dobrú rýchlosť, kvalifikácia sa mi vydarila. Boj vo vytrvalostných pretekoch mi skomplikovali problémy s prevodovkou a tlakom oleja v motore. Na rovinkách sa mi preto nepodarilo posunúť sa vpred. Tretie miesto ma však teší. Z úvodu nedeľňajšieho šprintu som trochu znechutený. Jazdec na prvom mieste totiž odštartoval skôr. Doteraz som sa veľmi nestretával s podobnou neférovosťou súperov. Ďalší v prvej zákrute neskoro zabrzdil a ťukli sme sa zboku. Po hodinách som sa prepadol dozadu. V stíhacej jazde som si dobre zapretekal a dostal sa na štvrté miesto. Napriek tomu vo mne zostáva trpký pocit. Na pretekárskych mítingoch sa rieši, aby nedochádzalo k situáciám ako pri dnešnom štarte. Dúfajme, že sa to zlepší. Čakajú nás dva súťažné víkendy. Nevzdávame sa a urobíme všetko pre to, aby sme získali už iba víťazstvá," uviedol Gonda.

ymiv3284.jpg

Po nevydarenom minulotýždňovom podujatí v britskom Silverstone, kde odstúpil z oboch pretekov, sa banskobystrický rodák udržal v boji o popredné priečky. V priebežnom poradí zostal na šiestom mieste a na vedúceho Taliana Daria Capitania (V8 Racing), víťaza šprintu z Nürburgringu, stráca 32 bodov.

Víťaz celkového hodnotenia získa miesto na štarte slávnych 24-hodinových pretekov v Le Mans. Práve na tomto francúzskom okruhu sa 26. - 27. septembra uskutoční ďalšie podujatie RS Trophy. Víkendové dianie odvysiela v priamych prenosoch stanica DIGI Sport.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri