Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda zabojuje na Nürburgringu

Friday, 31. 05. 2013 - 12:46, Martin Trenkler   

Gonda zabojuje na Nürburgringu

Španielsky Drivex spolu s Richardom Gondom budú od zajtra obhajovať svoje vedúce postavenie v šampionáte Copa v európskom šampionáte F3 Open na nemeckom Nürburgringu. Po tom, čo vyhrali oba preteky predošlého kola na Autodromo do Algarve, kde Gonda získal aj obe pole positions, sa Richard stal lídrom šampionátu pilotov Dallary F308 a počíta celkom dvadsať šesť bodov, čo je o šesť viac ako jeho najbližší súper.

drivex-gonda-nurburgring-previo.jpg

Pretekári sú počas víkendu na Nürburgringu vždy plní očakávaní, a ani Gonda v tomto nie je výnimkou. Na rozdiel od Algarve, okruhu, na ktorom nikdy predtým nesúťažil, s Nürburgringom má Slovák skúsenosti z predošlých sérií. Od prvého voľného tréningu sa teda môže so svojim inžinierom sústrediť na nastavenie auta. Vyhliadky počasia sú zložité, pretože meteorológovia predpovedajú dážď, hlavne v piatok a sobotu.

Oba preteky majú rovnakú dĺžku, 16 kôl. Prvé sú v sobotu o 15.00 hodine a druhé v nedeľu o 13:15.

Richard Gonda: "Po veľmi úspešných pretekoch v Portugalsku, sa teším na ďalšie preteky s Drivexom. Na Nürburgringu som už predtým súťažil a vždy sa na tento okruh rád vraciam. Počasie tu je vždy nepredvídateľné a myslím, že podmienky počas tohto víkendu budú ťažké. Dúfam však, že všetko pôjde dobre a budeme opäť môcť ukázať našu kvalitu."

Miguel Angel de Castro: "S Richardom sme sa dostali na stupne víťazov v Paul Ricard a aj v Portimau, kde to bolo skvelé, keďže tam vyhral oba preteky. Nürburgring je okruh, ktorý je vždy plný prekvapení, takže sa musíme veľmi sústrediť na to, aby sme si zaistili, že všetko pôjde tak ako má. Naši súperi sú veľmi silní a ak si chceme aj naďalej udržať vedúcu úlohu v Cope, musíme pracovať na maximum."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri