Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda z posledného miesta na stupne víťazov

Wednesday, 01. 05. 2013 - 09:01, T. Szabosi   

Gonda z posledného miesta na stupne víťazov

Paul Ricard, 30. apríla 2013. Slovenský pretekár Richard Gonda, rodák z Banskej Bystrice, dosiahol prvé umiestnenie na stupňoch víťazov v tejto sezóne v európskom šampionáte F3 Open. V kategórii Copa tak s tímom Drivex oslavuje zisk tretieho miesta z nedeľňajšieho preteku na francúzskom okruhu Paul Ricard. Toto umiestnenie prišilo dokonca po nevydarenej kvalifikácii, v ktorej mu technický problém zabránil zajazdiť rýchle kolo, takže mladé slovenské eso štartovalo až z posledného miesta na štartovom rošte.

Team;img-5634-3.jpg

Pred začiatkom pretekov boli podmienky na trati dosť ťažké, pretože niekde bola trať mokrá, inde suchá a v priebehu pretekov začalo pršať. Ale práve dobrí vodiči sa ukážu v sťažených podmienkach a Richard v nedeľu opäť dokázal, že medzi nich patrí. Už po troch kolách bol v poradí Copa šiesty, a predbehol viac ako desiatich súperov. Naďalej však pokračoval a predvádzal úžasné predbiehacie manévre, až kým sa dostal na tretie miesto. Na konci pretekov stále pršalo, Gondovi sa podarilo zostať na trati, vyhnúť sa jazdeckým chybám a šachovnicovú vlajku teda videl ako tretí vo svojej kategórii. Vynikajúci výsledok priniesol zaslúžené ocenenie aj pre tím vzhľadom na ich tvrdú prácu počas víkendu. Ďalšou sľubnou správou je, že Gonda bol druhý najrýchlejší medzi pilotmi v klasifikácii Copa.

Team;0813-7-245.jpg

Po odstúpení zo sobotných pretekov, je nedeľňajší výsledok skvelým zadosťučinením. Tím a pretekár sa už pripravujú na ďalšie podujatie šampionátu na Autodromo de Algarve v Portugalsku, ktoré je naplánované na 11. - 12. mája.
Richard Gonda: "Tento víkend bol na začiatku trochu ťažký. Počasie sa stále menilo a bolo ťažké nájsť ideálne nastavenie formule. Po smolnej sobote, sme ale našli veľmi dobrý základ pre nedeľné preteky. Naša náročná práca v tíme nakoniec našla svoje zadosťučinenie. Nedeľné preteky na okruhu Paul Ricard som si užil asi najviac zo všetkých mojich odjazdených pretekov . Ďakujem celému tímu Drivex za to, že sme si udržali svoje ambície, vedeli sa prispôsobiť zlým podmienkam a dosiahli skvelé výsledky. "
Miguel Ángel de Castro: "Richard zajazdil neuveriteľné preteky. Boli to veľmi náročné preteky z dôvodu premenlivého charakteru počasia. Ukázal, aký je dobrý pretekár, lebo potreboval predbehnúť mnoho pretekárov, aby sa dostal na stupne víťazov. Keby neboli ťažkosti v kvalifikácii a mal by lepšie miesto na štartovom rošte, preteky by mohol dokonca aj vyhrať."

Sophidea RT

Team;0813-35-098.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri