Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda v Le Mans s víťazstvom a druhým miestom

Sunday, 27. 09. 2015 - 21:06, Public relations   

Gonda v Le Mans s víťazstvom a druhým miestom

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda má za sebou úspešný víkend v prestížnom seriáli Renault Sport Trophy. V sobotňajších vytrvalostných pretekoch na slávnom okruhu vo francúzskom Le Mans zvíťazil a v nedeľňajšom šprinte skončil druhý.

Do 70-minútových vytrvalostných pretekov na skrátenej trati la Sarthe odštartoval dvadsaťjedenročný Gonda z prvého miesta, v úvode sa vyhol kolíziám a do povinnej výmeny pretekárov v boxoch prišiel s približne 11-sekundovým náskokom pred Maxom van Splunterenom. V prototype RS01 ho vystriedal kolega z tímu ART Junior Andrea Pizzitola, ktorý na svojej domácej trati ustrážil prvenstvo.

lem-wsr-kn-7160.jpg

Banskobystrický rodák si vďaka premiérovému triumfu v Endurance pretekoch zapísal v sobotu do hodnotenia kategórie Prestige 25 bodov. V hodnotení vytrvalostných pretekov je s Pizzitolom na priebežnej 2. priečke.

Z pole position štartoval Gonda aj v nedeľňajších 25-minútových šprintových pretekoch. Vedenie stratil už v úvodných metroch, po tvrdom súboji a kontakte áut ho predbehol Dario Capitanio. Dvojica si pred zvyškom štartového poľa vybudovala mierny náskok a počas celých pretekov predvádzala ostré súboje. Gonda potvrdzoval svoju rýchlosť, no Talian jeho vytrvalým útokom odolával. Dráma trvala až do posledného kola, k dvojici na čele sa v závere priblížil Max Braams. Poradie sa však nezmenilo a Gonda finišoval s menej ako polsekundovou stratou druhý.

lem-wsr-kn-7168.jpg

Gonda: „Celý čas som sa snažil vyvíjať čo najväčší nátlak, lebo som vedel, že som rýchlejší. Keďže sme na rovinkách nemali dostatočnú rýchlosť, čo sa ukázalo hneď na štarte, nebolo možné čisto predbiehať. Capitanio si to uvedomoval, tak sa snažil nespraviť žiadnu chybu, čo mu aj vyšlo. Ja som na to tlačil, ako sa dalo, no nechcel som robiť neférové kontakty, a preto to dopadlo takto. Celý víkend však hodnotím pozitívne, dobre sme si zapretekali a už sa teším do Jerezu."

V celkovom hodnotení po piatej zastávke šesťdielneho šampionátu, ktorý má v rámci Svetovej série značky Renault svoju premiéru, sa slovenský pretekár posunul so 105 bodmi na tretiu pozíciu. Posledné podujatie sa uskutoční 17. - 18. októbra v Jereze, v priamych prenosoch ho odvysiela stanica DIGI Sport .



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri