Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda mieri do USA?

Wednesday, 12. 10. 2016 - 15:17, Public relations   

Gonda mieri do USA?

Slovenské eso v motošporte, Richard Gonda, zažiaril v slávnom tíme Andretti Autosport na testovacích jazdách v americkom Indianapolise.

Každý rok majú mladí pretekári nielen z Ameriky, príležitosť zúčastniť sa na dvojdňovom teste, pomenovanom podľa Chrisa Griffisa, a to na okruhu Indianapolis Grand Prix.

Aj náš talentovaný pretekár sa na tomto testovaní zúčastnil, a to s cieľom nazrieť na scénu v zámorí, trénovať a porovnať si svoje jazdecké schopnosti s tamojšími pretekármi.

gonda-indylights.jpg

Testovanie sa uskutočnilo uplynulý víkend a Gonda ho absolvoval vo formule Indy Lights, v tíme Andretti Autosport, ktorý založil syn slávneho majstra sveta Formuly 1, Maria Andrettiho.

22-ročný Gonda tak dva dni jazdil spolu s ďalšími 42 nováčikmi i stálymi pretekármi série Indy Lights a iných formulových sérii.

Napriek technickým problémom z prvého dňa, následne zajazdil šampión European F3 Open Cup v druhom dni výborný druhý najrýchlejší čas. Okruh Indianapolis Grand Prix má dĺžku 3,925 km, spolu 14 zákrut a sčasti využíva aj pasáže z tradičného amerického oválneho okruhu.

gonda-indylights2.jpeg

Manažment tímu bol s výsledkami a spoluprácou s našim pretekárom nadmieru spokojný a svoje nadšenie neskrýva ani Richard Gonda: „Bola to pre mňa výzva, naučiť sa a pochopiť množstvo nových vecí. Formula a najmä pneumatiky si vyžadujú dosť rozdielny prístup oproti tomu, na ktorý som zvyknutý. Jazdil som rýchle časy, dokonca aj druhý najrýchlejší, takže som z mojej prvej skúsenosti nadšený."

Rodák z Banskej Bystrice, ktorý tento rok absolvoval niekoľko pretekov počas víkendov Formuly 1 v GP3 Series, teda uvažuje aj nad pôsobením v Amerike: „S tímom Andretti Autosport máme za sebou dva fantastické dni na Indianapolis Motor Speedway, za čo som im a sponzorom veľmi vďačný. Pretekať tu, je určite jedna z lákavých možností, no teraz sa musím vrátiť domov, diskutovať so sponzormi a vypracovať plán pre sezónu 2017 tak, aby sme ukázali dobré výsledky."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri