Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Ford GT40. Auto ktoré porazilo Ferrari. Má LeMans v krvi

Thursday, 28. 03. 2024 - 15:12, Peter Šturdík - VolantTV   

Ford GT40. Auto ktoré porazilo Ferrari. Má LeMans v krvi

Pri natáčaní videa som ešte nezažil taký ošial, aký spôsobovalo toto auto v bežnej premávke. Ford GT40 je samo o sebe impozantné vozidlo, ale v týchto farbách je to ešte znásobené. Totálny magnet na oči. Ľudia zastavovali na križovatkách, vybiehali z autobusov a zástavok. Každý ho chcel vidieť, každý ho chcel odfotiť. Šialené. Presne ako samotné auto.

ig3.jpg

Pozrite si jeho príbeh, od úplne počiatku až do momentu, keď ho kúpil súčasný majiteľ Peter. Ford GT40 KVA v celej svojej kráse v novom volant.tv špeciále. Tu a teraz:

Čo je toto za auto?
Tento konkrétny kúsok, na prekvapenie mnohých, nie je originál. Ani byť nemôže. Tie sa totiž rátajú v jednotkách kusov a toto je jeho verná replika od firmy KVA. Avšak toto auto potrebovalo ešte veľmi, veľmi veľa práce, aby bolo v dnešnom stave. Kompletná prestavba z RHD na LHD, repas všetkého možného vrátane podvozku, bŕzd, elektriky, dorobenie klímy, požiarneho systému. No kvantum práce, ale výsledok stojí za to.

image-2023-12-23-154007143.jpg

Pozrite si video a dozviete sa ešte viac, všetky podstatné detaily a informácie z prvej ruky. Priamo od majiteľa a človeka, ktorý toto auto skladal.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri