Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Flodin v Nemecku s Mini WRC, veľké ciele si nedáva (+ video)

Saturday, 13. 08. 2011 - 13:15, Katarína Ďurecová   

Flodin v Nemecku s Mini WRC, veľké ciele si nedáva (+ video)

Patrik Flodin je ako pravý severský jazdec veľmi rýchly na snehu alebo šotoline, na asfalte to už ale taká sláva nie je. Flodin však chce tento fakt zmeniť a k tomu mu má pomôcť i účasť na Rallye Deutschland, kde bude štartovať za volantom Mini WRC talianskeho tímu Grifone.

„Chcem ľuďom ukázať, že som ochotný sa naučiť stať ja jazdcom dobrým na asfalte. Pre túto rally nemám žiadne veľké ciele, chcem sa len zlepšovať do budúcnosti a to tým, že na konci rally budem rýchlejší ako na jej začiatku", prezrádza niečo o svojich očakávaniach na prvom asfaltovom podujatí sezóny Flodin, ktorý počas prvého dňa tejto rally oslávi narodeniny. Bude mať 27 rokov.

Vladislav Maschl;img-1080-2.jpg

Flodin sa s Mini predstavil už na Sardínii, vtedy to ale bola len S2000 verzia tohto auta. Zvyknúť si na špecifikáciu WRC ale nebolo príliš ťažké: „Zadné krídlo a predný nárazník sú odlišné, taktiež i iné menšie veci, ale inak je to celkom podobné", hovorí.

Flodin už stihol i absolvovať dvojdenný test, ktorý sa uskutočnil neďaleko Sanrema na severe Talianska. Počas testu Švéd najazdil zhruba 150 kilometrov. „Mám tu Nicolasa Bernardiho, francúzskeho jazdca, ktorý je so mnou v aute. Snaží sa ma naučiť niečo, čo mi pomôže zlepšiť moju jazdu a kontrolu auta na asfalte. Taktiež dáva pozor na to, ako sa správa auto, čo je veľmi nápomocné. Zatiaľ všetko prebieha veľmi dobre", vyjadril sa ku koncu svojho testu Patrik Flodin. Video z tohto testu si prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;crw-8763.jpg

Tento rok je pre Flodina síce prioritou PWRC (kde je momentálne na treťom mieste so ziskom 34 bodov a stratou 41 bodov na lídra Haydena Paddona), ale v Nemecku sa táto kategória tento rok nejde, čo je i hlavný dôvod na to, prečo si Flodin mohol dovoliť zúčastniť sa tejto rally v aute WRC špecifikácie. Ďalšie štarty s týmto autom už ale v tejto sezóne neplánuje: „Je to len na túto rally - nemáme možnosť zúčastniť sa ešte niečoho iného, pretože nás čakajú ďalšie dve podujatia PWRC s Uspenskiy Subaru Teamom, na ktoré musíme myslieť. Ale je výborné, že túto rally absolvujeme s Mini. Rally si z minulého roku trochu pamätám a v tíme je veľa fajn ľudí. Zdá sa, že všetci sa volajú buď Luca alebo Andrea, takže zapamätanie si ich mien je ľahké. Odvádzajú skvelú prácu", celkom vtipne zakončuje svoje vyjadrenie pred ADAC Rallye Deutschland Patrik Flodin.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri