Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Fínsku rally okorení bitka o Helsinki

Wednesday, 12. 03. 2014 - 17:44, Katarína Ďurecová   

Fínsku rally okorení bitka o Helsinki

Dvadsiate výročie svojho sponzorovania Rally Finland sa chystá firma Neste Oil, ktorá sa pohybuje v ropnom biznise, osláviť lákavou akciou - takzvanou Bitkou o Helsinki (Helsinki Battle). V nej sa postavia fínske legendy rally proti najlepším súčasným jazdcom WRC.

Tím fínskych legiend bude viesť šesťnásobný víťaz fínskej rally, majster sveta z roku 1978 Markku Alen. Ďalej v ňom budú figurovať nemenej známe mená: štvornásobný majster sveta Juha Kankkunen, ktorý svoje domáce podujatie dokázal vyhrať trikrát, populárny Marcus Gronholm, ktorý má na svojom konte 2 tituly majstra sveta a neuveriteľných sedem víťazstiev na svojom domácom podujatí a ďalší štvornásobný majster sveta Tommi Makinen, ktorý Rally Finland dokázal vyhrať pre zmenu päťkrát.

Vladislav Maschl;img-9106-1.jpg

Proti týmto štyrom legendárnym Fínom sa postavia úradujúci šampión a líder podaria jazdcov Sébastien Ogier a jeho tímový kolega a druhý muž šampionátu, domáci Jari-Matti Latvala, ktorí dokázali zhodne fínsku rally vyhrať (zatiaľ) po jednom raze. V tíme ich doplnia Mads Ostberg a stále zlepšujúci sa Thierry Neuville.

„Chceme osláviť dvadsiate výročie nášho sponzorovania fínskeho podujatia WRC, tým že prinesieme vzrušenie z motoršportu priamo do srdca nášho najväčšieho mesta. Sme nadšení fantastickou odozvou, ktorú sme dostali od súčasných najlepších svetových jazdcov a tímov rally a legiend tohto športu, ktorí súhlasili so svojou účasťou. Taktiež nás teší, že i zástupcovia mesta boli z projektu nadšení a poskytli nám naň jedinečné miesto", vyjadril sa šéf marketingového oddelenia firmy Neste Oil Sirpa Tuomi.

Vladislav Maschl;img-9752-1.jpg

Timo Lehmonen, šéf spoločnosti AKK Sport, ktorá stojí za usporadúvaním Rally Finland k tomu dodáva: „Je to výborný spôsob, akým začať rally týždeň, ktorý potom vyvrcholí podujatím v Jyväskyle. K videniu budú tí najlepší jazdci rally, ktorí budú pretekať v zaujímavom prostredí a budú na dosah ľuďom, ktorí normálne na fínsku rally nezavítajú."

Pre úplnosť ešte dodajme, že toto zaujímavé podujatie sa v uliciach hlavného mesta Fínska odohrá 26 júla. Neste Oil Rally Finland so sídlom v Jyväskyle odštartuje pár dní po ňom - bude trvať od 31. júla do 3. augusta.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri