Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Fínska radosť Tommi Mäkinena

Sunday, 29. 07. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

Fínska radosť Tommi Mäkinena

S veľkým prehľadom berie Toyota triumfálne víťazstvo z Fínska, keď Tänak dominoval celej súťaži a Latvala potvrdil silu tímu tretím miestom.

Štyri nedeľňajšie rýchlostné skúšky už nezmenili poradie na prvých troch miestach. Estónec žiari ako žičlivé tohtoročné fínske slniečko, keď svoj triumf potvrdil aj víťazstvom v Power stage a berie plný bodový zápis! „Bol to perfektný víkend. Prvý deň bol tesný, no potom som už budoval svoj náskok. Som veľmi vďačný tímu za moju podporu. Bez nich by som to nedokázal."

Copyright manufacturer;tgr-0014-38.jpg

Latvala (toyota) síce súboj o druhé miesto s Ostbergom (citroen) prehral len o tri sekundy, a nakoniec je rád aj tretiemu miestu, ktoré potvrdil tretím časom v Power stage. „Škoda, že to nevyšlo, no je to pekný výsledok pre tím. Mám z toho dobrý pocit," povedal druhý pilot Toyoty. Ak by príliš nabudený Lappi nehavaroval hneď v nedeľu ráno, tak mohol tím Tommi Mäkinena doviezť fantastický výsledok.

Copyright manufacturer;tgr-0009-40.jpg

Príjemným prekvapením súťaže je však Mads Ostberg. Ten potvrdil, že jeho nasadenie namiesto Meeka bola správna voľba a že nič zo svojho umenia nezabudol. „Ani tomu nemôžem uveriť," úprimne sa radoval nórsky pretekár. „Veľa to pre mňa znamená. Som znova v hre a som šťastný. Som naozaj šťastný."

Copyright manufacturer;2051947-qq6kuw8tuu.jpg

Po vypadnutí Lappiho sa nakoniec Sebastien Ogier dostal na piate miesto, no nedočiahol na body v Power stage. „Celý víkend som robil, čo sa dalo, ale nestačilo to. Dôležité je preto, že sme nestratili nič v boji o titul," uvažoval nahlas Francúz, ktorý profitoval z toho, že jeho rival Thierry Neuville bral ešte menej bodov. Belgičan totiž svoj hyundai nevytlačil vyššie, ako na deviate miesto a veľa mu nepomohli ani dva body z Power stage za štvrtý najlepší čas. O tri týždne sa pokračuje na nemeckom asfalte a tam to bude zasa o niečom inom.

ap-kalle04.jpg

Nás ešte zaujímal súboj vo WRC2, kde Škoda Motorsport nechala odpočívať Kopeckého aj Tidemanda a nasadili vo Fínsku mladé severské pušky. Kalle Rovanpera jazdil neuveriteľné časy a o víťazstvo sa pripravil sám, keď v závere druhej etapy poškodil auto o skalu na ceste. Iba 17-ročná fínska nádej tak došla do cieľa až na štvrtom mieste vo WRC2 (štrnásty absolútne). Aj napriek tomu sa Škoda raduje z víťazstva, keď prvý skončil Erik Pietarinen na privátnej Fabii R5. Aj na druhom mieste je Fín Jari Huttunen s hyundaiom i20 R5. Greensmith s Fiestou R5 skončil tretí.

ss23-final-wrc.jpg

Ako sme už spomínali, tak najbližšou súťažou MS rely je nemecký rely, ktorá sa jazdí týždeň pred Barumkou v Zlíne. Nás bude zaujímať súboj vo WRC2 azda ešte viac, ako ten veľký vo WRC, pretože Škoda dáva príležitosť obom svojim hviezdam. Keď sa vrátia, takich vyspovedáme v Zlíne.

Pozrite si aj naše galérie z fínskej súťaže



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri