Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Fínska naháňačka pokračuje. Latvalu zastavila porucha

Saturday, 29. 07. 2017 - 21:39, Ľuboš Kašický   

Fínska naháňačka pokračuje. Latvalu zastavila porucha

Fínska rely však aj po odstúpení Latvalu zostáva otvorenou fínskou záležitosťou, keď prvé tri miesta okupujú fínske posádky!


Legendárna Ouninpohja je so svojimi 75 skokmi asi najväčšou skúškou odvahy v rely športe. Horizonty všetkého druhu vo vysokej rýchlosti poriadne preosejú štartové pole a neraz ostane v site aj zdravé zrno. Tentoraz na to doplatil domáci líder, Jari-Matti Latvala, ktorý odstúpil pri dnešnom druhom prejazde legendou.

Copyright manufacturer;tgr-0007-6.jpg

Latvala suverénne trielil za svojim piatym fínskym víťazstvo, keď vyhral všetky štyri eresky prvej sekcie a popoludní pridal aj najlepší čas z úvodnej rýchlostky druhej sekcie. Potom však prišla technická porucha a sklamaný Fín musel z pretekov odstúpiť z prvého miesta! „Zaregistroval som, že stojí. Nechcel som sa však dostať do vedenia takýmto spôsobom," povedal v cieli Latvalov tímový kolega Esapekka Lappi, ktorý sa vďaka tomu vrátil do čela súťaže. „Je to jedno z najväčších sklamaní v mojej kariére," vyznal sa Latvala. „Išlo sa mi mimoriadne dobre a mal som z jazdy radosť. Potom však prišla porucha a nedalo sa nič robiť. Toto je tá tvrdá stránka motoristického športu."

Copyright manufacturer;tgr-0025-5.jpg

Fínska rely však aj po odstúpení Latvalu zostáva otvorenou fínskou záležitosťou, keď prvé tri miesta okupujú fínske posádky! Za vedúcu toyotu Lappiho sa dnes vynikajúcou jazdou pretlačil na tretej toyote Juho Hänninen a štvrtý je tesne za ním mladý Teemu Suninen (ford fiesta). Jediný, kto ako tak stačí s tempom, ktoré nasadili Fíni, je Elfyn Evans. Ten svoju fiestu drží na štvrtom mieste tesne za Suninenom. „Už včera som veril, že to pôjde a myslím, že sme schopní posunúť sa aj na pódium," verí si Evans.

Copyright manufacturer;2017010468al.jpg

Trochu lepšie, ako včera je dnes na tom Thierry Neuville (hyundai), ktorý chytil tempo, no potrápil ho defekt. „Neviem odhadnúť kam nás to až vynesie, no cieľom je aspoň prvá päťka," vraví Belgičan.

Copyright manufacturer;2017finland-sv-056.jpg

V Citroene je stále najlepší Craig Breen, ktorý síce oproti prvej etape stratil jednu priečku, no piate miesto tiež nie je zlé. Navyše, ak jeho tímový kolega Meeke je stále na ôsmom mieste. Ír totiž v závere poškodil auto a bol rád, že videl cieľ. Evidentne mu však dovolenka nepomohla, lebo stále nevie nájsť tempo a na trati sa trápi.

Copyright manufacturer;ro17wrc10fin182.jpg

Zajtra vrcholí fínska rely záverečným kvartetom eresiek a víťaza by sme mali poznať ešte pred štartom veľkej ceny Maďarska na Hungaroringu, kde sa štartuje o štrnástej.

Poradie fínskej rely po druhej etape:
1. E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC 2:13:02.7
2. T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +49.1
3. J. Hänninen K. Lindström Toyota Yaris WRC +53.4
4. E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +54.7
5. C. Breen S. Martin Citroën C3 WRC +1:16.9
6. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +1:31.6
7. O. Tänak M. Järveoja Ford Fiesta WRC +2:07.5
8. K. Meeke P. Nagle Citroën C3 WRC +2:59.1
9. D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +3:54.0
10. M. Østberg T. Eriksen Ford Fiesta WRC +4:23.6
...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri