Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Fiesty dominujú v Argentíne

Saturday, 29. 04. 2017 - 09:36, Ľuboš Kašický   

Fiesty dominujú v Argentíne

Po prvom dni argentínskej rely vedie prekvapivo Elfyn Evans z tímu M-Sport pred Madsom Ostbergom. Veľké sklamanie v tíme Citroen.


Hneď šesť rýchlostných skúšok vyhral v piatkovej úvodnej etape argentínskej rely waleský pilot Elfyn Evans! „Elfyn dnes predviedol asi najlepší výkon vo svojej doterajšej kariére," radoval sa Malcolm Wilson. „Dokázal udržať tempo počas celého dňa a jeho tohtoročný výkon je impozantný." Šéf M-Sportu mal naozaj dôvody na radosť, lebo v prvej etape išli jeho Fordy Fiesta najlepšie zo všetkých značiek. „Tento rok bude šampionát o spoľahlivosti. Ak sa nám ju podarí udržať, tak máme šancu na pekný výsledok," doplnil Wilson.

ms03-2.jpg

Malé zaváhanie predviedol šampión Sebastien Ogier, ktorý hneď zrána na RS2 vyletel mimo trať. „Chyba rozpisu. Nevošli sme sa do zákruty," vysvetľoval Ogier, ktorý tak stratil niekoľko sekúnd. Na RS8 Francúza spomalil balvan na ceste, ktorému sa už nedokázal vyhnúť a bol rád, že nepoškodil auto. „Stále máme šancu na dobrý výsledok," skonštatoval Ogier, ktorý si prvú etapu vychutnal ako čistič trate.

ms05-1.jpg

Najmenej radosti mali v Citroene, ktorému etapa skončila už na štvrtom meranom úseku. Najprv tvrdo pristál na podvozku Breen, ktorý poškodil prevodovku a musel z etapy odstúpiť. Len dve minúty neskôr prechádzal rovnakým miestom aj Meeke na druhom citroene, ktorý vyletel z trate a odstúpil tiež! „Po tom, ako nádejne sa to začalo, je to kruté," nepotešil sa šéf Yves Matton. Komisári zhodnotili situáciu tak, že obaja môžu v sobotu nastúpiť do druhej etapy a Citroen má tak šancu získať nejaké body aspoň do MS značiek. Samozrejme, ak súťaž dokončia.

ci10.jpg

Milý prekvapením úvodu súťaže je výsledok navrátivšieho sa Madsa Ostberga, ktorý si udržal vyrovnaným výkonom druhé miesto. Strata je síce takmer minúta na lietajúceho Evansa, no výsledok je to pekný. „Až tretí" je prvý hyundai Thierry Neuvilla. „Argentína je vždy náročná. Mali sme problémy a poškodené zadné tlmiče, no tretie miesto je slušná východisková pozícia," zostáva právom optimista Belgičan.

hy01-1.jpg

„Dnešok sa skôr podobal dakarským podmienkam," povedal v cieli etapy šéf Toyoty, Tommi Makinen, ktorý bol rád, že obe jeho autá prežili náročné podmienky. Latvala je šiesty a Hänninen deviaty so stratou štyroch minút. V náročných argentínskych podmienkach to však zajtra môže vyzerať úplne inak.

toy-wrc-0429-01.jpg

V druhej etape čaká na posádky šesť meraných úsekov. Štartuje sa popoludní nášho času a v noci by sme mali vedieť, ako etapa skončila.

Priebežné poradie po 1.etape
1. E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC 1:24:55.4
2. M. Østberg O. Floene Ford Fiesta WRC +55.7
3. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +1:00.7
4. S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +1:06.7
5. O. Tanak M. Jarveoja Ford Fiesta WRC +1:11.3
6. J. M. Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +1:29.9
7. H. Paddon J. Kennard Hyundai i20 Coupe WRC +3:41.8
8. L. Bertelli S. Scattolin Ford Fiesta WRC +4:13.9
9. J. Hänninen K. Lindstrom Toyota Yaris WRC +4:48.6
10. P. Tidemand J. Andersson Škoda Fabia R5 +6:32.3
11. P. Heller P. Olmos Ford Fiesta R5 +11:03.0
12. J. C. Alonso M. Mercadal Škoda Fabia R5 +11:54.6
13. D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +12:08.3

toy-wrc-0429-03.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri