Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

FIA hľadá náhradu za Mahonena na poste Rally direktora! Koho?

Tuesday, 09. 01. 2018 - 19:00, Ľuboš Kašický   

FIA hľadá náhradu za Mahonena na poste Rally direktora! Koho?

Vo štvrtok, počas úvodného večera Autosport International Show v Birminghame, čakáme predstavenie továrenských tímov WRC 2018. Dnes však prenikla zaujímavá správa z Citroenu.


Skúsený Fín Jarmo Mahonen pôsobí vo funkcii riaditeľa rely na FIA od októbra 2012. Má za sebou obrovský kus práce pre fínsku aj svetovú rely. V závere minulého roka však pripustil, že hľadá za seba náhradu. Pôvodne oslovil Svena Smeetsa, ktorý šéfuje VW Motorsport. Belgičan, ktorého si pamätáme ešte ako dlhorčného spolujazdca Freddy Loixa, však odmietol s tým, že chce pokračovať v práci pre Volkswagen.

Copyright manufacturer;2017013048.jpg

Hoci sa FIA oficiálne nevyjadruje, tak od kolegov z Anglicka vieme, že plánuje nahradiť Mahonena ešte pred novou sezónou. To však nebude také jednoduché. Ďalším ašpirantom je vraj šéf Citroenu, Yves Matton! Tento 50-ročný chlapík, ktorý povedľa šéfovania továrenskému tímu stíha jazdiť aj belgický rely majstrák, má však záväzky voči Citroenu. Čo s tým?

Copyright manufacturer;2017013647.jpg

Belgičan Matton sa však ponuke zjavne nebráni a hľadajú sa vraj spôsoby, ako to vyriešiť. Podľa všetkého by Mattona v Citroene mohol nahradiť Bruno Famin, ktorý šéfuje továrenskému tímu Peugeota a teraz je na dakarskej rely. Ako to teda dopadne? Vo štvrtok by sa Citroen v Birminghame mal predstaviť ešte s Yves Mattonom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri