Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari vracia úder

Thursday, 09. 03. 2017 - 19:39, Ľuboš Kašický   

Ferrari vracia úder

Doteraz sa zdalo, že favoritmi sezóny F1 2017 by mali byť tímy Mercedes a Williams. Dnes sa jasne o túto pozíciu prihlásil tím Ferrari.

Ešte dopoludnia Nemec Sebastian Vettel zajazdil najrýchlejší čas dňa, ktorým zložil včerajší čas Valtteri Bottasa (mercedes) a za rekordom okruhu (z roku 2008) zaostáva už iba o sedem desatín sekundy. Vettel následne simuloval bez problémov celú dĺžku pretekov a so 156 kolami dnes odjazdil najviac kilometrov. To všetko bez problémov.

fe2-4.jpg

Po rokoch trápenia to zrazu vyzerá, že Ferrari má rýchlosť aj spoľahlivosť a pasuje sa medzi favoritov novej sezóny. A čo na to konkurencia? Lewis Hamilton sa dnes pohyboval na úrovni včerajších časov Bottasa, čo znamenalo približne o tri desatiny pomalšie časy, ako mal Vettel. Bottas jazdil svoj program a dnes ho časy neinteresovali. Časy všetkých ostatných pilotov sa pohybovali až za hranicou jednej minúty a dvadsiatich sekúnd.

merc2-7.jpg

Testy boli prerušené dnes celkom štyrikrát. V poslednej hodine hneď dvakrát kvôli mclarenu Stoffela Vandoorna, ktorému zlyhala elektronika. McLaren sa tak naďalej trápi a niečo bude aj na tom, že na rovinkách dosahuje asi o 30 km/h nižšie maximálky, ako špička. O tretie prerušenie sa asi hodinu a pol pred záverom postaral Daniil Kvyat, ktorý svoje toro rosoo odstavil v piatej zákrute. Posledným, kto prerušil testy a postaral sa o červenú vlajku bol Joylon Palmer, keď musel svoj renault odstaviť v desiatej zákrute. Toto dnes boli najvážnejšie udalosti a žiadna kapotáž sa dnes nelámala.

honda1-5.jpg

Spomeňme si ešte williams, ktorý dnes jazdil s najpomalšími časmi, no poctivo plnil svoj testovací program. Najprv si svojich osemdesiat kôl odkrúžil Massa a po ňom aj Stroll. Zajtra nasleduje posledný deň predsezónnych testov a tímy sa so svojimi získanými informáciami o nových autách vrátia na posledné korekcie pred odletom do Austrálie, kde už o dva týždne štartuje nová sezóna MS F1.

re2-2.jpg

res2-day3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri