Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari tento víkend oslavuje

Sunday, 10. 09. 2017 - 13:17, Ľuboš Kašický   

Ferrari tento víkend oslavuje

Každoročne sa do Maranella zbiehajú tisícky klientov Ferrari na tradičných oslavách. Tento rok bol však výnimočný. Oslavuje sa 70 rokov legendárnej značky.


Ferrari po celý rok oslavuje vo veľkom štýle jubilejných 70 rokov od založenia Ferrari S.p.A. Ak to fanfáry prípadného titulu vo formule jeden neprekonajú, tak tento víkend v Maranelle vidíme vzpínajúceho sa koníka, ktorého prišli pozdraviť aj súčasné najväčšie hviezdy, v plnej paráde.

fe04-12.jpg

Keď na konci druhej svetovej vojny spojenci zbombardovali v Modene fabriku Ferrari, tak Enzo Ferrari sa rozhodol presunúť firmu do pätnásť kilometrov vzdialeného Maranella. V roku 1947 potom založil novú spoločnosť pod názvom Ferrari S.p.A., ktorá sa odvtedy stala jednou z najväčších legiend automobilového športu.

fe09-4.jpg

Tak, ako každý rok, aj teraz sa do Modeny a Maranella zviezli tisícky zákazníkov Ferrari. Jubileum však z oslavy robí výnimočnú udalosť, ktorej sobotňajšie vyvrcholenie galaprogramom vysielala v hlavnom vysielacom čase na prvom kanále aj talianska národná televízia RAI 1.

fe02-16.jpg

Oslavy začínali prijatím asi štyroch tisícok pozvaných hostí priamo šéfom Sergio Marchionnem v rodnom meste Enza Ferrariho, v Modene. Nasledoval slávnostný obed v modenskej Vojenskej akadémii. Následne sa asi 500 vozidiel Ferrari presunulo na okruh Fiorano. Popoludní prebehla najväčšia aukcia vozidiel so vzpínajúcim sa koníkom, kde sa vydražilo 35 vraníkov značky Ferrari. Za najdrahšie z nich, LaFerrari Aperta, padla rekordná cena 8,3 milióna dolárov! Výťažok z aukcie putoval pre organizáciu Save the Children, ktorá pomáha poskytovať vzdelanie znevýhodneným deťom na celom svete.

fe01-22.jpgfe11-3.jpg

Večer potom pokračoval spomínaným veľkým gala programom a v nedeľu (teda dnes) sa víkend osláv Ferrari zavŕši slávnostnou prehliadkou 120 historických vozidiel. Už v piatok sa však pri tejto príležitosti konalo verejné predstavenie nového Ferrari Portofino. Nové GT-čko s motorom V8 a 600 koňmi pod kapotou odprezentovali aj Sebastian Vettel, Giancarlo Fisichella i Maurizio Arrivabene.

fe03-14.jpg

fe08-2.jpg

fe10-3.jpg

fe05-8.jpg

fe12-3.jpg

fe06-4.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri