Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari musí upraviť svoje „sväté“ spätné zrkadlá

Friday, 18. 05. 2018 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Ferrari musí upraviť svoje „sväté“ spätné zrkadlá

Najprv sa spýtajte, potom montujte, odkazuje FIA Ferrari a nariaďuje úpravu už na nadchádzajúcej veľkej cene Monte Carla.

 

Okolo Ferrari a jeho rýchlosti sa začína dosť špekulovať. Niekto spochybňuje ich kvalifikačnú rýchlosť, kde vraj nepovolene využívajú energiu navyše. Mercedes si s tým vraj „nechce špiniť ruky" a protestovať nemieni. Najnovšie však Taliani osadili na „svätožiaru" spätné zrkadlá a vraj na ich spevnenie umiestnili k ním aj malé krídielka.

getty2.jpg

Toto sa nedalo prehliadnuť a FIA musela zareagovať. FIA toto riešenie považuje za nepovolené vylepšenie aerodynamiky a Ferrari musí auto upraviť. „Späťáky" by mohli aj ostať, ale krídielka musia definitívne preč!

fe11-5.jpg

„Len sme tým vystužili zrkadlá," argumentovalo Ferrari. „Rešpektujeme, že tímy môžu navrhnúť vlastné riešenie uchytenia spätných zrkadiel a minimalizovať ich negatívne aerodynamické účinky. Na druhej strane však nemôžu tým získavať aerodynamickú výhodu," tvrdí Nicholas Tombazis, ktorý teraz pracuje pre FIA, no predtým bol zamestnancom práve tímu Ferrari (2006-2014). „Najprv sa spýtajte, či je to v súlade s pravidlami a potom montujte," dodáva grécky inžinier. Ferrari tak musí odstrániť krídielka a zrkadlá vrátiť na šasi, alebo upraviť.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri