Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari berie stále najviac!

Monday, 08. 05. 2017 - 22:02, Ľuboš Kašický   

Ferrari berie stále najviac!

Všetci vieme, že dnešná F1 je hlavne o peniazoch. Pozrime sa teda, ako sa prerodeľujú príjmy, ktoré F1 zarobí v tomto roku.


Britský magazín Autosport priniesol informáciu, že v tomto roku očakáva Formula One Managament príjmy na úrovni 1,83 miliardy dolárov. Z toho 68% sa má prerodeliť tímom podľa kľúča, ktorý je zazmluvnený do roku 2020. Vychádza to na 940 miliónov dolárov, ktoré budú tímom postupne vyplácané v priebehu roka v jednotlivých splátkach.

r-rb-start.jpg

Ak sa pozrieme na tabuľku, tak najviac dostáva stále Ferrari, ktoré profituje z toho, že najdlhšie jazdí kráľovskú disciplínu a prakticky je ikonou F1. Najmenej dostane mladý tím Haas, ktorý ešte nie je v F1 tri sezóny v TOP10 (podľa kolónky č.1). Treba dodať, že ak by sa peniaze rozdelili rovnomerne medzi všetky tímy, tak by každý dostal 94 miliónov a to by zachránilo rozpočty malých tímov. Pokúsi sa s tým niečo urobiť nový majiteľ, po vypršaní súčasnej zmluvy?

prijmy-f1-autosport.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri