Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

F1 má o tím menej. Manor končí!

Friday, 27. 01. 2017 - 16:06, Ľuboš Kašický   

F1 má o tím menej. Manor končí!

Majoritný vlastník akcií tímu nenašiel kupcov a končí. To zároveň znamená aj koniec tímu Manor v F1.

Britský tím Manor je v autošporte známy pojem. S jeho autami v nižších úrovniach F3, Formuly Renault, či GP3 jazdili napríklad Hamilton aj Räikkonen. Neskôr sa Manor spojil s Richardom Bransonom a pod názvom Virgin Racing vstúpili aj do F1 v čase, keď v roku 2009 FIA robila výber tímov, ktoré by mohli rozšíriť štartové pole.

manor2.jpg

Po dvoch rokoch Branson odišiel a tím sa premenoval podľa ruského sponzora Marussia. Ani toto spojenie však netrvalo dlho a po troch rokoch, na konci sezóny 2014 (po tragédii Bianchiho) sa ocitol tím v konkurznej podstate. Vtedy to ešte nejako zvládli a pod názvom Manor Marussia odjazdili aj sezónu 2015. Medzitým Manor našiel nového hlavného partnera, spoločnosť Just Racing Services, ktorý sa stal majoritným vlastníkom akcií. Tento partner však ťarchu prevádzky tímu neudržal a dostal sa na kolená. Už niekoľko týždňov je v nútenej správe a teraz oznámil kolaps po neúspešnom hľadaní partnera. Tím Manor Racing tak z F1 odchádza napriek tomu, že vlani odjazdil svoju najlepšiu sezónu.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri