Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Evans prehral Argentínu v Power Stage

Sunday, 30. 04. 2017 - 18:27, Ľuboš Kašický   

Evans prehral Argentínu v Power Stage

Do posledných metrov sa rozhodovalo na argentínskej rely o jej víťazovi. Nakoniec zvíťazili skúsenosti Thierryho Neuvilla.


Nádherné finále sme zažili na argentínskej rely, ktorá skončila len pred chvíľou. Ešte na medzičasoch bol rýchlejší Elfyn Evans, ktorý nastupoval do Power Stage s náskokom 0,6 sekundy. V poslednej časti eresky však spravil drobnú chybu a v cieli bol od Neuvilla pomalší o 1,3 sek. V súčte to znamenalo, že prehral o mizerných sedem desatín sekundy!!! Škoda.

Copyright manufacturer;20170053948gm.jpg

Walesan odjazdil v Argentíne doteraz najlepšiu súťaž v kariére, keď hneď v prvej etape vyhral šesť rýchlostných skúšok a suverénne využil zaváhanie favorizovaného Ogiera aj Meeka. V priebehu súťaže sa však ukázalo, že ešte ťažšie, ako vyskočiť do čela je vedenie udržať.

hyu03-1.jpg

V druhej etape nastúpil do útoku Thierry Neuville a postupne po sekundách znižoval Evansou náskok. „Zatlačíme, ako sa len bude dať," zastrájal sa Belgičan pred štartom poslednej etapy a možno aj tým dostal menej skúseného Evansa pod tlak. „Nabehli sme na most v druhej polovici Power Stage príliš zoširoka," uvažoval, kde spravil rozhodujúcu chybu Elfyn Evans. Sklamaný však iba musel konštatovať. „Musím sa z toho poučiť, aby som bol silnejší a schopný v budúcnosti doviezť víťazstvo."

hyu02-1.jpg

Na druhej strane vysmiaty Neuville neskrýval radosť. „Nemôžem tomu uveriť. Dokázali sme to!" Po katastrofálnom štarte do sezóny je teraz Belgičan znova hrdinom svojho tímu a dotiahol sa už na druhého Latvalu v priebežnom poradí MS potom, čo si z Argentíny odváža plný bodový zisk. Mimochodom je to druhé víťazstvo v rade a keďže je jediným pilotom, ktorý v tejto sezóne dokázal už dvakrát zvíťaziť, tak sa stáva vážnym ašpirantom na titul.

hyu01-1.jpg

Ogier ostal v čele priebežného poradia, keďže dokáže pravidelne slušne bodovať. Aj teraz dojazdil na štvrtom mieste, hoci sa sťažoval na nie najlepšie nastavené auto. Veľkou stratou je zaváhanie Citroenu, keď zasa zaúradovala horúca hlava Krisa Meeka. Ír hneď dvakrát rozmlátil auto a ak bude takto pokračovať, tak nielenže titul nikdy nezíska, ale stratí aj podporu továrenského tímu. Vo svojich rokoch by už mal vedieť, že v rely sa nejazdí iba s nohou na plyne.

ci02.jpg

Šampionát teraz bude pokračovať o tri týždne na portugalskej rely, kde budeme sledovať nielen krásny súboj o titul majstra sveta, ale štartovať by mal aj Martin Koči na opravenej Fabii R5 v kategórii WRC2.

arg-predbezne.jpg

standings-3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri