Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Európsky šampionát ťahačov premiérovo na Slovakia Ringu

Wednesday, 03. 05. 2017 - 17:40, Public relations   

Európsky šampionát ťahačov premiérovo na Slovakia Ringu

Jednou z udalostí roka na okruhu SLOVAKIA RING budú FIA ETRC - Majstrovstvá Európy ťahačov na okruhu. Ich slovenská premiéra príde v polovici júla doprevádzaná so zrazom kamiónov TRUCK SHOW.

Víkend plný ťahačov čaká na fanúšikov motorizmu a motoristického športu 15. a 16. júla. Ešte predtým k nám 23. a 24. júna zavítajú FIM EWC - Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov. Spolu s ťahačmi pôjde o naše najväčšie medzinárodné podujatie tento rok.

csm-mg-0606-6ca2a96fcf.jpg

FIA ETRC (European Truck Racing Championship) je najväčším a mimoriadne populárnym európskym seriálom pretekársky upravených ťahačov s obrovským výkonom a skutočne ostrým podvozkom. Šampionát patrí k tomu najzaujímavejšiemu v motoršporte a každé preteky navštevujú veľké davy fanúšikov. V spojení s jedinečnou Truck Show núdza o tieto skvosty na okruhu SLOVAKIA RING, ale aj v širokom okolí, skutočne nebude.

Európsky šampionát začína už budúci víkend 13.-14. mája na rakúskom Red Bull Ringu a tento rok navštívi 9 okruhov. Okrem spomenutého okruhu F1 to bude talianske Misano, ďalej Nürburgring, SLOVAKIA RING, Hungaroring, Most, Zolder, Le Mans a finále sa uskutoční na bývalom okruhu F1 v španielskej Jarame.

Dvojnásobný európsky majster z Maďarska Norbert Kiss nedávno uviedol, že tento ročník bude jedným z najnapínavejších a najtesnejších za posledné roky. O víťazstvá by sa podľa jeho slov mali pobiť až piati či šiesti jazdci. Medzi nimi nebude chýbať ani navrátilec Čech David Vršecký z českého tímu Buggyra, ktorý sa exhibične predviedol u nás minulý rok. Ich Adam Lacko je aktuálnym vicemajstrom Európy a rovnaké miesto zaujal tiež samotný tím v pohári konštruktérov.

csm-mg-0714-85691115a1.jpg

Tvrdou konkurenciou im bude určite i aktuálny majster Európy Jochen Hahn z Nemecka, ktorý do seriálu nastupuje s novým ťahačom IVECO. Jeho ambíciou tento rok je piaty majstrovský titul.

SLOVAKIA RING bude pre každého novinkou. Naša náročná trať sľubuje už teraz zaujímavé preteky ťahačov, 15. a 16. júla.

Viac informácií a vstupenky nájdete na www.slovakiaring.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri