Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ETCC - Zolder, Homola Motorsport Testing 1

Friday, 18. 09. 2015 - 18:52, Public relations   

ETCC - Zolder, Homola Motorsport Testing 1

Homola Motorsport so svojim pilotom Maťom Homolom a jeho SEATom Leon Cup Racer pricestovali do Belgicka na okruh Zolder, na ktorom sa ide predposledné podujatie seriálu FIA ETCC. Trať dýcha históriou motoršportu, keďže vznikla na začiatku 60. rokov minulého storočia. Má dĺžku 4 kilometre, ale je veľmi úzka a má malé výbehové zóny, napriek tomu je medzi pretekármi veľmi obľúbená. Je to trať, na ktorej sa až do roku 1984 jazdili preteky F1. Trať však naďalej ostala populárna pre iné motoristické podujatia. Jazdilo sa tu napríklad aj WTCC. Tento víkend okrem ETCC pôjdu aj mimoriadne obľúbené preteky ťahačov.

mato-homola-zolder-t1-1.jpg

Čo sa nášho prvého testu týka, tak sme ho úspešne absolvovali. Maťo štartoval na tejto trati prvýkrát, ale podarilo sa mu veľmi dobre aklimatizovať a zajazdiť najrýchlejší čas. Tento test bol hlavne o spoznávaní trate, o zbieraní údajov a dát, ktoré sú potrebné na dôležitú kvalifikáciu, ktorá nás zajtra čaká.

mato-homola-zolder-t1-2.jpg

Maťo: „Išiel som tu prvé kilometre. Veľmi mi pomohol včerajší track walk(prejdenie sa pešo po okruhu). V prvých kolách som sa snažil spoznať trať, keďže som tu prvýkrát. Celý tréning sme išli na starých gumách. Každým zajazdeným kolom som naberal istotu a zlepšoval som sa. Je to super. Neboli žiadne problémy a som spokojný so zajazdeným časom, ale ešte to pôjde dole."

mato-homola-zolder-t1-3.jpg

Počas víkendových pretekov ma môžete sledovať na mojej facebookovskej stránke a na live timmingu https://livetiming.raceresults.nu/zolder#screen-results

Program

Piatok:
Testing 2 16.30 - 17.15 hod 45 minút

mato-homola-zolder-t1-4.jpg

Sobota:
Voľný tréning 10.00 - 10.30 hod 30 minút
Kvalifikácia 15.00 - 15.30 hod 30 minút

mato-homola-zolder-t1-5.jpg

Nedeľa:
Warm Up 10.30 - 10.45 hod 15 minút

Preteky 1 12.50 - 13.12 hod 13 kôl - letmý štart
Preteky 2 15.05 - 15.35 hod 13 kôl - pevný štart

reklamni-medialni-patneri-2015-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri