Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ETCC: Samuel Sládečka prekvapil v Le Castellet

Thursday, 24. 04. 2014 - 22:44, Public relations   

ETCC: Samuel Sládečka prekvapil v Le Castellet

Pretekársky tím Sládečka Motorsport pod vedením Jara Krajčího a Filipa Sládečku má za sebou úspešný vstup do Európskeho pohára cestovných automobilov ETCC 2014. Na okruhu Paul Ricard vo francúzskom Le Castellet obsadil pilot Samuel Sládečka veľmi slušné 2. a 4. miesto v triede S2000 v dvoch jazdách.

Michal Petreje;dsc0033-2.jpg

Talentovaný mladší brat známeho Filipa Sládečku, ktorý reprezentoval Slovensko v šampionátoch FIA GT1 a FIA GT3, síce tento okruh vôbec nepoznal, no veľmi rýchlo si naň vo svojej Alfe Romeo 156 WTCC zvykol. Nezastavili ho ani problémy s diferenciálom na konci 1. testovania a v kvalifikácii. V nej už v treťom rýchlom kole zastavila Samove snaženie spojovačka, preto štartoval do 1. pretekov až z 24. miesta. V nedeľu ráno však zapršalo a na mokrej trati v zahrievacom tréningu prišlo prekvapenie v podobe 7. miesta v celkovom poradí, v triede S2000 bol Sládečka dokonca na 3. priečke.

Michal Petreje;dsc0091-3.jpg

Hneď po štarte sa Samuel začal predierať dopredu. Perfektné súboje zvádzal najmä so skúseným Švajčiarom Petrom Riklim na Honde Civic FD. Napokon prišiel 20-ročný Slovák do cieľa na vynikajúcom 5. mieste, v triede S2000 sa dokonca postavil na 2. miesto na pódiu za vlaňajším víťazom ETCC Petrom Fulínom! V cieli bol Samo Sládečka veľmi spokojný: „Keďže to boli moje vôbec prvé preteky s Alfou Romeo a dokonca na mokrej pre mňa pred tým neznámej trati, tak som s týmto výsledkom veľmi spokojný. Stále sa však musíme veľa učiť. Chcel by som však poďakovať Jarovi Krajčímu, môjmu bratovi Filipovi a všetkým našim partnerom za to, že mi umožnili štartovať v takomto prestížnom seriáli."

Michal Petreje;dsc0265-3.jpg

V druhej jazde sa štartovalo pevným štartom, s ktorým sa Samo ešte nikdy nestretol. Aj preto sa prepadol v poradí asi o 5 pozícií, no príkladne bojoval. Napokon ukázal niekoľko pekných predbiehacích manévrov a prepracoval sa na pozoruhodné 7. miesto v celkovom poradí, 4. v triede S2000.

Michal Petreje;dsc0067-2.jpg

Do absolútneho hodnotenia ETCC 2014 si Samuel Sládečka pripísal spolu 13 bodov, za čo mu patrí 3. priečka o bod za Petrom Riklim a 9 za Petrom Fulínom. Tím Sládečka Motorsport sa najbližšie predstaví v ETCC práve na domácom okruhu Slovakia Ring od 9. do 11. mája 2014.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri