Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ETCC - Homola motorsport Paul Ricard Preteky 1

Sunday, 28. 06. 2015 - 16:11, Public relations   

ETCC - Homola motorsport Paul Ricard Preteky 1

V prvých pretekoch Maťo štartoval so svojim SEAT Leon Cup Racer z tretieho miesta. Už v prvej zákrute Maťo získal pozíciu a predbehol svojho súpera Pfistera, ktorý štartoval z druhého miesta.

Maťo držal druhé miesto, ale Pfister na neho permanentne útočil a tvrdo bojovali o pozíciu až do šiesteho kola, kde Maťa po boji predbehol.

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0095.jpg

Maťo sa však okamžite snažil získať stratené miesto späť, ale nešťastnou zhodou okolností trafil zadné ľavé koleso Pfistera a postrčil ho. Pfister sa skrížil, ale pokračoval v jazde. Hneď po kolízii začalo riaditeľstvo tento incident vyšetrovať a následne rozhodlo, že Maťo dostane trest v podobe prejazdu boxovou uličkou. Trest Maťo absolvoval v ôsmom kole a vrátil sa na trať na deviatom mieste a snažil sa dobehnúť svojich súperov. Do konca pretekov sa mu podarilo predbehnúť dvoch a tak skončil na 7. mieste z 20 jazdcov.

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0275.jpg

Maťo:„Štart som mal super. Držal som sa za Borkovićom a vo „vláčiku" na mňa dobiedzal Pfister. Aj keď som sa mu snažil ujsť, tak ma zase niekde dobehol, takže to bol taký boj. V jednom momente, keď Borković s pneumatikovou bariérou znečistil trať troskami, tak sa mi Pfister strčil do jednej zákruty. Ja som ho chcel následne späť predbehnúť, ale bohužiaľ som ho trafil. Bol to taký pretekársky incident, pretože som bol vedľa neho vo vnútri v zákrute, kde ma zavrel.

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0078.jpg

Športoví komisári vyhodnotili tento incident ako moju chybu a dostal som trest v podobe prejazdu boxovou uličkou. Po vrátení sa na trať som predbehol niekoľkých jazdcov a nakoniec som dosiahol siedme miesto, čo znamená druhú štartovaciu pozíciu do druhých pretekov, nakoľko sa prvých osem jazdcov otáča, takže ešte nie je nič stratené. Držte palce."

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0061.jpg

Druhé preteky nám začínajú o 15.15 hodine s pevným štartom na 14 kôl a Maťo odštartuje z 2. miesta.

reklamni-medialni-patneri-2015.jpg

Sledujte nás na LIVE TIMINGu na adrese http://www.fiaetcc.com/live-timing/



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri