Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ETCC - Homola motorsport Paul Ricard Preteky 2

Monday, 29. 06. 2015 - 08:29, Public relations   

ETCC - Homola motorsport Paul Ricard Preteky 2

Do druhých pretekov Maťo odštartoval zo svojim SEAT Leon Cup Racer z druhého miesta. Aj v týchto pretekoch si Maťo musel vypiť kalich horkosti až do dna. Štartovací program prestal fungovať v tom najnevhodnejšom okamihu štartu. Počas štartu sa Maťo prepadol až na siedme miesto. Spočiatku to vyzeralo beznádejne, nakoľko pred Maťom bolo až 6 rovnakých SEATov, ktoré sa pri vyrovnanosti pretekárov veľmi ťažko predbiehajú.

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0060.jpg

V prvom kole sa už začal prebojovávať a dostal sa na šieste miesto za srbského pretára Borkovića, s ktorým sa spoločne prebojovával dopredu. Maťo sa zdržal v súboji s Peťom Fulínom, ktorého bravúrne zdolal v zákrute pred cieľovou rovinkou. Maťo nepoľavil a dobehol aj ďalšieho súpera, ktorým bol Jost. V jedenástom kole sa mu ho aj podarilo predbehnúť v rovnakom mieste ako Fulína. Snažil sa ešte dotiahnuť na druhej pozícii jazdiaceho Borkovića, ktorého sťahoval, ale chýbali mu ešte nejaké kolá pretekov. Maťo po svojom bravúrnom výkone, za ktorý ho chválili aj pretekári z WTCC, skončil na vynikajúcom treťom mieste.

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0221.jpg

Maťo:„Štartoval som z druhej pozície, ale bohužiaľ sa mi štart nepodaril podľa predstáv. Bola tam asi nejaká technická porucha, keďže som nedokázal motor vytočiť na požadované otáčky, takže som rád, že som vôbec odišiel z toho štartovacieho miesta. Stratil som viacero pozícii. Nakoniec som sa dostal za Borkovića, s ktorým som nechcel bojovať, pretože som vedel, že obaja musíme dohnať tú stratu, ktorá tam bola. Mali sme pred sebou štyroch pomalších jazdcov a chceli sme ich čím skôr dobehnúť, tak som sa Borkovića chytil a jazdcov sme dobehli.

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0263.jpg

Pomaličky sme predbiehali jedného jazdca za druhým, ale spravil som jednu jazdeckú chybu, kde som vyletel v jednej zákrute, ale vrátil som sa naspäť. Okrem toho štartu to bolo veľmi dobré. Mal som najrýchlejší čas v pretekoch, predbehol som viacerých jazdcov, čo bolo efektné aj pre divákov a už viem ako mám na tejto trati predbiehať. Ku koncu som bol na treťom mieste a stále som sa doťahoval na Borkovića, ale už bolo dosť neskoro. Pozrieme sa na dáta z telemetrie ohľadom toho štartu a zoberieme si z toho to pozitívne a negatívne vylepšíme. Ďakujem všetkým za podporu."

Michal Petreje;wtcc-paul-ricard-piatok-0095.jpg

Výsledky:
Kvalifikácia - 3. miesto
Preteky 1 - 7. miesto celkovo
Preteky 2 - 3. miesto celkovo

reklamni-medialni-patneri-2015.jpg

Ďakujeme
S priateľským pozdravom Homola motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri