Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

ERC - Po prvej etape vedie Lukyanuk vedie. Grzyb je štvrtý

Saturday, 21. 07. 2018 - 22:00, Ľuboš Kašický   

ERC - Po prvej etape vedie Lukyanuk vedie. Grzyb je štvrtý

Rus mal drobné problémy a jeho náskok nie je veľký. Pred zajtrajšou druhou etapou je stále všetko otvorené. Posádky však trápilo veľa defektov.

 

Zatiaľ, čo my sústreďujeme tento víkend svoju pozornosť do Dobšinej, kde sa jazdí vrcholné podujatie našej kopcovej sezóny, tak v okolí hlavného mesta Talianska pokračuje ďalší podnik Majstrovstiev Európy v rely. A Slovensko má svoje želiezko v ohni v podobe Rufa Sport tímu Ľuba Klemana. Jeho Škodu Fabia R5 aj v Európe pilotuje líder priebežného poradia slovenského šampionátu, Poliak Grzegorz Grzyb.

erc01-2.jpg

Podľa očakávania si súperov drží na dištanc „moskovská raketa" Alexey Lukyanuk na vozidle Ford Fiesta R5. Rus si skúsene vybudoval náskok v dopoludňajšej prvej sekcii a popoludní sa zdalo, že si ho rozumne kontroluje. „V závere sekcie sa nám zlomila zadná stabilizačná lišta a trochu sme stratili," vysvetľuje temperamentný Lukyanuk.

erc02-2.jpg

Alexejovým najväčším súperom bol dopoludnia Lotyš Nikolaj Gryazin (Škoda Fabia R5) až do okamihu, kým na RS4 nemusel zastaviť a reštartovať auto. Stratil tri minúty a prepadol sa na chvost tretej desiatky. Vďaka tomu sa však na druhé miesto posunul domáci Domenico Basso (Škoda Fabia R5). „S pozíciou sme veľmi spokojní. Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok," smial sa od ucha k uchu Basso.

erc05.jpg

A to ani netušil, že o tretie miesto za ním zúril tuhý boj medzi Nemcom Kreimom a Poliakom Grzybom (obaja Škoda Fabia R5). Grzegorz išiel dnes fantastický a potvrdzuje, že má veľmi silný rok. Jedinú stratu zaznamenal na RS2. „Bolo to veľmi hrboľaté a väčšinou dolu kopcom. Snažili sme sa držať správnu stopu, ale boli sme pomalší," sumarizoval prvú dopoludňajšiu rýchlostnú skúšku Grzyb. Stratil tu dvadsať sekúnd na Lukyanuka a prepadol sa na deviate miesto. Od tohto momentu sa však Grzyb do toho oprel a postupne sa pretlačil na štvrtú priečku, na ktorej bude aj nocovať pred druhou etapou.

erc04-1.jpg

Najviac z favoritov sa dnes trápil líder priebežného poradia šampionátu, Bruno Magalhaes (Škoda Fabia R5), ktorému štrajkoval motor a Portugalčan preto nocuje na šiestom mieste. Zajtra sa však pokúsi pozíciu zlepšiť. Bude mať na to sedem meraných úsekov rozdelených do troch sekcií. Začína sa štandardne dopoludnia o desiatej. Popoludňajšia sekcia (znova tri úseky) začína o štrnástej a finále sa jazdí na diváckej špeciálke podvečer o pol ôsmej.

leg1-res-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri