Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ePrix zvažuje už aj Rusko. Dočkáme sa aj na Slovensku?

Monday, 23. 04. 2018 - 13:31, Ľuboš Kašický   

ePrix zvažuje už aj Rusko. Dočkáme sa aj na Slovensku?

Neprajníci sa isto smejú, no keď raz FE vyrastie z plienok, tak zatieni aj svoju starnúcu a vychytralú sestru F1. Možno by sme jej mali dvoriť ešte teraz, kým je ešte dostupná.

 


Elektrická formula jazdí zatiaľ iba svoju štvrtú sezónu a sníva o veľkej budúcnosti. Na štarte sa už vystriedalo veľa hviezd z F1 a do štartového poľa najnovšie ohlásili svoje tímy už aj Mercedes a Porsche. Jazdí sa v takých mestách, ako Paríž, Rím, Berlín, Long Beach, či New York. Čerstvou správou je, že o usporiadanie teraz prejavilo záujem aj Rusko, ktoré chce organizovať ePrix v Soči, alebo priamo v Petrohrade!

ro02.jpg

Než sa však dostane FE do Ruska, tak sa vráťme ešte k minulotýždňovým pretekom, ktoré sa premiérovo išli v uliciach Ríma. Víťazom sa stal Angličan Sam Bird (DS Virgin), ktorý využil zaváhanie Felixa Rosenqvista (Mahindra). Švéd štartoval z prvej pozície, no viedol len do 22 kola (z 33), keď v šikane urobil chybu a z poškodeným závesom predného kolesa musel odstúpiť. Pre Rosenqvista je to po Mexiku už druhé odstúpenie a strata pozícií v priebežnom poradí.

ro03.jpg

K Birdovi sa na pódium pridali Lucas di Grassi (Audi) a Andre Lotterer (Techeetah). Líder priebežného poradia, Jean Eric Vergne (Techeetah), bral desať bodov za piate miesto. Tím Techeetah si takto upevnil pozície v Pohári konštruktérov a vedie pred DS Virgin o 34 bodov a pred Mahindrou dokonca o 49 bodov. Ôsme preteky sezóny FE sa jazdia 28.apríla v uliciach Paríža.

ro07.jpg

ro08.jpg

ro01.jpg

ro06.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri