Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Elfyn Evans kraľuje domácej bristkej rely

Saturday, 28. 10. 2017 - 22:22, Ľuboš Kašický   

Elfyn Evans kraľuje domácej bristkej rely

Nedávno sme na rely Košice zažili v závere prvej etapy dážď a nepríjemnú hmlu. Teraz si to posádky vyskúšali v závere druhej etapy britskej rely vo Walese.


Počas dňa v sobotu vo Walese len mrholilo a počasie sa tvárilo milosrdne. Podvečer začalo zľahka popŕchať a do večernej sekcie už pršalo a na trať sadla hmla. Na britskom ostrovnom blate to bola „radosť" pretekať.

ms03-evans-1.jpg

Výborne si však celý deň počínal suverénny juniorský majster sveta z roku 2012, Elfyn Evans. Walesan dokonalo využil relatívne priaznivé podmienky v priebehu dňa a sériou piatich najrýchlejších časov si upevnil vedenie. V záverečnej sekciu pridal ďalší najrýchlejší čas a pred nedeľňajšou treťou etapou vedie suverénne pred Ogierom o 53 sekúnd! Po druhom mieste v Argentíne a vo Fínsku si tentoraz Elfyn Evans naozaj koleduje o svoje premiérové víťazstvo v MS rely.

ms05-2.jpg

Dlho sa za Evansom statočne držal Ott Tänak. Estónec však začal pomaly strácať tempo a v záverečnej mokrej hmle sa prepadol až na šieste miesto. „Nič som nevidel. Úplne som stratil tempo," krútil hlavou v cieli etapy Tänak. Predsalen v hmle je to iné, ako pod vodou (pre potápača).

ms06-1.jpg

Na druhé miesto sa posunul skúsenejší Seb Ogier. „V závere sme mali problém s brzdami. Auto sedelo celkom dobre, no nemohli sme viac zatlačiť na troch brzdách. Museli sme brzdiť do zákrut oveľa skôr," vysvetľoval Ogier, ktorý by v prípade rovnakého výsledku aj po zajtrajšej záverečnej etape mohol oslavovať ďalší majstrovský titul. V poradí už piaty v rade!

hy04-2.jpg

Na tretie miesto sa vďaka prepadu Tänaka posunul Thierry Neuville. Belgičan v poslednej ereske len o štyri desatiny preskočil Latvalu na toyote, no obaja strácajú prakticky celú minútu na Evansa. „Neviem, čo povedať. Tlačili sme, no stále strácame. Išiel som, ako som vedel, aby som stiahol stratu. Do toho teraz toto počasie...," vytešoval sa v cieli aj Belgičan, ktorý naozaj dnes pekne zabral a posúval sa hore. Na domáceho Evansa sa však nechytá.

ci02-5.jpg

Najlepší citroen KrisaMeeka je stále len na siedmom mieste. Ír si zjavne veľmi neverí a nechce riskovať. „Bola to celkom pekná jazda. Myslím, že viacej sme urobiť nemohli," konštatoval sucho Mekke. Celkom pekne sa dnes posnažil navrátivší sa Craig Breen na druhom citroene, ktorý sa po včerajšom prepade na 35.miesto dnes posunul až na sedemnáste miesto! Strata na body je už desať minút a jediná šanca uspieť zajtra je v power stage.

hy02-3.jpg

Vo WRC2 stále dominuje Pontus Tidemand na továrenskej Škode Fabii R5, ktorý celkovo figuruje na jedenástom mieste. Vo svojej triede má však pred druhým Tomom Cavem (Fiesta R5) takmer dve minúty náskok. Camilli sa prepadol na tretie miesto.

res-leg2-4.jpg

Zajtrajšia záverečná etapa britskej rely štartuje až o 9.30 nášho času. Na posádky čaká päť úsekov a power stage štartuje o cca 13.15 nášho času. Ak sa nič mimoriadne nestane, tak Evans by mal udržať svoje vedenie a Ogier potvrdiť svoj piaty titul. No nepredbiehajme, lebo v rely sa môže stať čokoľvek.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri