Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Ekstrom víťazí vo WRX. Loeb sa nedostal ani do semifinále

Monday, 03. 04. 2017 - 10:53, Ľuboš Kašický   

Ekstrom víťazí vo WRX. Loeb sa nedostal ani do semifinále

Úradujúci šampión Mattias Ekstrom pokračuje vo víťaznej sérii, keď v Barcelone vyhral úvodné podujatie MS rallycrossu (WRX).

Sobotňajšie kvalifikačné jazdy boli poriadne nabité a mimo semifinále nechali hneď niekoľko hviezd. „Bola to azda najťažšia kvalifikácia, akú som doteraz zažil počas moje RX kariéry," netajil v nedeľu ani víťaz Ekstrom. Za všetkých stačí spomenúť, že deväťnásobný majster sveta v rely, Sebastien Loeb, sa v kvalifikačných jazdách pohyboval iba na konci prvej desiatky a pri tretej rozjazde dokonca v hodinách zlomil poloos nápravy.

wrxba1.jpg

Tvrdý súboj pokračoval aj v semifinále, kam sa z 21 štartujúcich kvalifikovalo iba dvanásť. V tom prvom vyhral Johan Kristoffersson na polotovárenskom VW Polo pred Timo Scheiderom na Fieste a až tretí bol Petter Solberg, ktorý v tomto roku presedlal tiež na VW Polo a spolu s Kristofferssonom útočia na tímový titul. Nepostúpili Hansen, Heikkinen ani Ken Block, ktorý stratil pozíciu v joker lape.

wrxba6.jpg

V druhom semifinále bezpečne dokázal formu Ekstrom (Audi S1), keď porazil Andreasa Bakkeruda (Focus RS) a Timmy Hansena (Peugeot 208). Za bránami v tejto jazde zostali Wilks, Dubourg aj talentovaný Nitiss.

wrxba4.jpg

Vo finále si to potom rozdali dvaja chlapíci, ktorí sa dobre poznajú z DTM. Úspešnejší bol skúsenejší Ekstrom, ktorý tesne porazil Scheidera. Až s malým odstupom za nimi potom došli Bakkerud, Solberg, Hansen a Kristoffesson. Najviac bodov za víkend nazbieral šampión Ekstrom, ktorý sa chopil vedenia v priebežnom poradí po úvodnom podujatí. Druhé kolo z dvanásťdielneho šampionátu WRX sa bude jazdiť 21.apríla na portugalskom Montalegre.

wrx-res-barca.jpg

wrxba5.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri